Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
 • 3D tiskalniki in 3D skenerji
 • Tehnična informatika
 • CNC servis
 • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

Industrijski 3D tiskalnik ETEC Xtreme 8K

Xtreme 8K omogoča serijsko proizvodnjo 3D-natisnjenih kosov v velikih količinah, s sposobnostjo tiskanja tisočev kosov na dan. Z izjemno kompatibilnostjo materialov, vključno s trdimi plastikami, visokotemperaturnimi plastikami, elastomeri in gumami, Xtreme 8K omogoča proizvodnjo najširšega spektra delov.

Xtreme 8K izkorišča kemijo dolgoverižnih polimerov, da ustvari popolnoma izotropne, stabilne končne izdelke in ima ogrevano posodo, kar omogoča uporabo viskoznih in trdnih materialov pri sobnih temperaturah.

Glavne prednosti tiskalnika: 
 • DLP tehnologija omogoča izdelavo izdelkov z utrjevanjem tekoče smole 
 • uporablja se v industriji za izdelavo večjih serij
 • tisk v prostornini 66 l - največja prostornina tiskanja izmed vseh DLP 3D tiskalnikov za serijsko proizvodnjo na svetu
 • s pomočjo dolgoverižnih polimerov zagotavlja trdne, popolnoma izotropne kose
 • visoka natančnost tiskanja
 • resolucija po Z-osi: 100 ~ 175 μm
 • resolucija X/Y: 150 μm 
 • velikost tiskanja: 450x371x399 mm
 • najvišja ločljivost med DLP tiskalniki z industrijskim UV motorjem
 • podpira različne smole z različnimi mehanskimi in kemičnimi lastnostmi (od trdih in togih do temperaturno odpornih materialov)
 • povezava neposredno preko delovne postaje ali preko omrežja za predobdelavo datotek in oddaljen nadzor

Video

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.
Največji prostorninski obseg DLP na trgu

450 x 371 x 399 mm

Z največjim prostorninskim obsegom na trgu in izjemno produktivnim tiskalnim motorjem je Xtreme 8K izjemno prilagodljiv in produktiven. Velik prostorninski obseg omogoča uporabnikom tiskanje zelo velikih kosov, tisoče manjših kosov ali kombinacijo obojega v eni izdelavi.
ETEC Xtreme 8K_prostornina
ETEC Xtreme 8K_hitrost
Hitro tiskanje

Zasnovan kot sistem za serijsko proizvodnjo, Xtreme 8K ponuja hitrosti tiska, potrebne za tiskanje v velikih količinah.
Izjemno hitro tiskanje je omogočeno s ključnimi funkcijami, značilnimi za Xtreme 8K. Tiskanje od zgoraj navzdol omogoča hitrejše utrjevanje vsake plasti z odpravo koraka odstranjevanja, ki je potreben pri tradicionalnih sistemih DLP. Kar zadeva čase polimerizacije materiala, Xtreme 8K uporablja močne projektorje in visoko učinkovit, prilagojen optični sistem, ki zagotavlja visoko moč za vsak voxel, kar omogoča hitro polimerizacijo.
Izotropne lastnosti materiala

Kosi, natisnjeni na Xtreme 8K, so popolnoma izotropni, kar omogoča, da natisnjeni kosi konkurirajo tradicionalno izdelanim plastičnim komponentam, kot so brizgane plastične komponente.
Za razliko od večine metod dodajanja plastike, so kosi, natisnjeni na Xtreme 8K, sestavljeni iz prepletenih dolgoverižnih polimerov, kar daje močne, popolnoma izotropne kose. To se zelo razlikuje od drugih postopkov, kot je FDM, pri katerih so kosi anizotropni in med plastmi skorajda ni polimernih verig.

Za ustvarjanje teh dolgoverižnih polimerov je potrebna obdelava viskoznih smol, ki zahtevajo veliko moč za polimerizacijo. Zaradi viskoznosti teh smol ni mogoče brizgati (PolyJet), obdelava s polimerizacijskimi metodami, ki temeljijo na vektorjih (SLA) pa je preveč dolgotrajna.
ETEC Envision One_prožnostni moduli
ETEC ETEC Xtreme 8K_površina
Gladka površina

Zmožnost doseganja površinske hrapavosti manj kot 1 µm RA omogoča, da imajo kosi, natisnjeni na Xtreme 8K, potrebno gladkost površine za končne izdelke v različnih panogah. DLP je že dolgo znan po svoji sposobnosti zagotavljanja izjemno gladkih površin na natisnjenih kosih. Xtreme 8K gre korak dlje zahvaljujoč naprednim funkcijam DLP-ja, kot je prilagajanje slikovnih pik, ki dodatno izboljšuje površinsko obdelavo. Xtreme 8K prav tako tiska od zgoraj navzdol, kar pomeni, da so deli med tiskanjem popolnoma potopljeni v material. To omogoča manjše zahteve po podporni strukturi in posledično boljši površini.

Z zmožnostjo tiskanja kosov s površinsko hrapavostjo manj kot 1 µm RA lahko Xtreme 8K zagotovi površino, kakaršna je potrebna za končne izdelke, brez dodatne obdelave.

Povezani produkti

Namizni 3D tiskalnik visoke ločljivosti za tiskanje nakita, zobotehničnih izdelkov in drugih majhnih delov.
Hitra proizvodnja trdnih, popolnoma izotropnih končnih delov


Prijava