Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja


FFF tehnologija

FFF (Fused Filament Fabrication) ali FDM (Fused Deposition Modeling) tehnologija je ena izmed najpogosteje uporabljenih metod pri 3D-tiskanju. Pri tej tehnologiji se uporablja termoplastični filament, ki se topi in nanese v plasteh za ustvarjanje 3D-objektov.

Proces FFF temelji na postopnem nanosu ogretega filamenta, ki ga iztisne posebna šoba na 3D-tiskalniku. Šoba se premika vodoravno po ravnini gradnje, medtem ko se taljeni material nanese in ohladi, da tvori trdno plast. Po vsaki plasti se tiskalna miza spusti za eno plast in postopek se ponovi, dokler ni izdelan celoten 3D-objekt.

Pri FFF tehnologiji je izbira materialov raznolika, saj obstaja širok nabor termoplastičnih filamentov, kot so ABS, PLA, PETG in drugi. Ta tehnologija je priljubljena zaradi svoje enostavnosti uporabe, dostopnosti materialov ter zmožnosti tiskanja kompleksnih geometrij. FFF tiskalniki so primerni za številne aplikacije, vključno z industrijo, oblikovanjem, izobraževanjem, izdelavo prototipov in tudi domačo uporabo.
3DWOX 7X je vzdržljivi, natančni in vsesplošno uporabni tiskalnik industrijskega razreda z maksimalnim volumnom tiskanja 380 x 390 x 450mm.
Izbor in uporaba pravega materiala sta ključna za uspešno tiskanje. ASA, ABS, RSA in PLA so primerni za tiskanje s tehnologijo FFF.
Hitrost in kakovost za nove standarde v svetu 3D tiskanja


Prijava