Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
 • Tehnična informatika
 • CNC servis
 • 3D tiskalniki in 3D skenerji
 • Storitve 3D tiskanja in skeniranja


Pravila o zasebnosti

Ta pravila o zasebnosti določajo, kako SOLID WORLD, industrijski inženiring d.o.o., Rusjanova ulica 10, 1235 Radomlje (v nadaljevanju: SW) pridobiva, hrani in uporablja vaše osebne podatke. Datum uveljavitve teh pravil o zasebnosti je 25. 5. 2018.

Ta pravila o zasebnosti veljajo za (i) uporabo naslednjih spletnih strani, ki so v upravljanju SW:
- www.solidworld.si
- www.solidcam.si
(v nadaljevanju: spletna stran ali spletne strani), (ii) izvedbo SW dogodkov in prijave na takšne dogodke, (iii) prijavo na obveščanje o novostih in naši ponudbi storitev, (iv) obveščanje preko naših socialnih kanalov in aplikacij, (v) za izpolnjevanje različnih kontaktnih obrazcev, ki so na voljo na naši spletni strani, (vi) za prenose spletnih katalogov, belih knjig (ang. white paper) in ostalih dokumentov, ki so na voljo na naši spletni strani, (vi) uporabo HappyFox eSupporta, (vii) uporabo naše spletne trgovine, (ix) izvedbo e-marketinških akcij in (x) vaš kontakt ne glede na obliko oziroma način kontakta in komunikacije z nami ter (xi) vašo uporabo katere koli druge, sedanje ali prihodnje, spletne ali nespletne storitve (v nadaljevanju vse skupaj od (i) - (xi): Storitve)

Prosimo vas, da natančno preberete naša pravila o zasebnosti. 

O NAS

Upravljavec vaših osebnih podatkov je SOLID WORLD, industrijski inženiring d.o.o., Rusjanova ulica 10, 1235 Radomlje.
V primeru vprašanj se prosim obrnete na nas tako, da pošljete e-poštno sporočilo zasebnost@solidworld.si ali pokličete +386 1 422 49 00.

KAKO PRIDOBIVAMO, UPORABLJAMO IN DRUGAČE OBDELUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer prek vaše uporabe naše spletne strani in njihovih funkcij, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali preko družabnih medijev, ko naročate Storitve, ko ste uporabili katero koli od naših spletnih strani ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke. 
Kadar je to dovoljeno z zakonom, lahko o vas dobimo tudi informacije iz drugih virov.

KATERE VRSTE OSEBNIH PODATKOV ZBIRAMO ALI PRIDOBIMO O VAS?

Vrste informacij, ki jih zbiramo o vas, lahko vključujejo informacije, kot so:
 • vaše ime in priimek;
 • vaš poslovni e-poštni naslov oz. drug e-poštni naslov, ki ste nam ga posredovali;
 • podjetje, za katerega delate oziroma ste delali;
 • vaš poslovni položaj v podjetju;
 • vaša telefonska številka;
 • informacije o vašem računalniku oz. mobilni napravi (npr. vaš naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave);
 • informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran (npr. katere strani ste si ogledali, čas, ko ste si jih ogledali, in kaj ste kliknili).
Pridobivamo lahko tudi vaše osebne podatke iz določenih javno dostopnih virov, vključno z (a ne omejeno na) javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, socialnih medijev, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.


KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE (NAMENI OBDELAVE)

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov:

A.)
 1. V povezavi z vašo uporabo Storitev 
 2. Upravljanje in izboljševanje naših spletnih mest, vključno s prilagajanjem uporabniške izkušnje naše spletne strani. To je potrebno za naš zakoniti interes, da bolje razumemo želje naših strank in potencialnih kupcev ter prilagajamo naše spletne strani, izdelke in storitve glede na vaše potrebe in želje.
 3. Direktni marketing in upravljanje odnosov SW s sedanjimi in potencialnimi strankami. To delamo z analizo podatkov o zgodovini odnosa naših kupcev z namenom za izboljšanje poslovnih odnosov s strankami, s poudarkom na ohranjanju strank in končni rasti prodaje. To je potrebno za naš zakoniti interes, da bolje razumemo želje naših strank in za učinkovito vodenje in upravljanje našega poslovanja.
 4. Segmentiranje podatkov o vas na podlagi vaših aktivnosti in interesov na naših spletnih straneh z namenom zagotavljanja vam prilagojenih (personaliziranih) vsebin in ponudb in za namene internih statističnih poročil o uporabi naših Storitev.
 5. Komuniciranje neposredno z vami v zvezi s posodobitvami na naših spletnih straneh, nakupi naših Storitev in odgovorom na povpraševanja, ki jih prejmemo od vas. To bo potrebno bodisi, da vas občasno obveščamo o spremembah na naših spletnih straneh, da izvedemo pogodbo, ki smo jo sklenili z vami, pripravimo ponudbo, ali za naš zakoniti interes izpolnjevanja in potrditve vaših zahtev, da vam zagotovimo naše izdelke ali storitve in odgovorimo na vprašanja, ki jih prejmemo od vas.
 6. Sklenitev pogodbe in priprava ponudbe. Če nam ne posredujete vaših osebnih podatkov, če je to potrebno za tak namen, ne bomo mogli skleniti ali izvajati pogodbe z vami ali vam ponuditi izdelkov ali storitev, ki ste jih zahtevali. Lahko tudi odložimo ali prekličemo vsa naročila, ki jih postavite, in uveljavimo naše zakonske pravice zoper vas (na primer, če smo imeli stroške ali izdatke pri pripravi ali izpolnjevanju kakršnih koli naročil, ki ste jih dali).
 7. Zaščita našega poslovanja in naših poslovnih interesov, vključno z namenom preverjanja kreditnih in preteklih izkušenj, preprečevanja goljufij in izterjave dolgov. To je potrebno za zaščito naših zakonitih interesov preprečevanja kriminalnih dejavnosti, kot so goljufije ali pranje denarja, za zagotovitev, da se naša spletna stran in storitve ne zlorabljajo in da se zaščiti naše poslovanje. Takšna preverjanja bomo izvajali le, če nam to dovoljuje zakonodaja.
 8. Komuniciranje z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki. To je potrebno za naše zakonite interese pridobitve pravnega ali strokovnega poslovnega nasveta, mi pa bomo posredovali le vaše osebne podatke, če je to potrebno, v najmanjšem obsegu, ki je potreben in anonimizirane, kadar koli je to mogoče.
 9. Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: prejemniki podatkov), ki so so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so (i) poslovni partnerji v naši prodajni verigi in dobavitelji programske opreme, ki jih zastopamo (ii) kapitalsko povezane družbe, (iii) dobavitelji oziroma ponudniki e-pošte in (iv) dobavitelji oziroma ponudniki različnih storitev informacijskih in komunikacijskih tehnologij. To bo potrebno bodisi za izvedbo pogodbe, ki smo jo sklenili z vami (ali za pripravo ponudbe), za naš zakoniti interes učinkovitega vodenja in upravljanja našega poslovanja, za skladnost s pravnimi obveznostmi, ki nas zavezujejo, ali za lastne namene neposrednega trženja. Kadar delimo vaše osebne podatke, bomo to storili dosledno na podlagi potrebe po seznanitvi, v skladu z ustreznimi omejitvami zaupnosti in le toliko, kolikor je to nujno potrebno za katerega koli od teh namenov. Prejemniki podatkov so lahko tudi pravne osebe izven EU.
 10. Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih in drugih zakonskih pravic. Za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. To je potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen in brezkompromisen IT sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem in arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napakami ali drugimi škodljivimi kodami, preprečevanju nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT sistemov in omrežij. Morda bomo morali uporabljati in obdelati vaše osebne podatke, da bi bili v skladu s pravnimi obveznostmi, ki jih moramo spoštovati. Na primer, lahko zahtevamo, da predložite določene vaše osebne podatke za namene izvrševanja zakonske obveznosti preprečevanja pranja denarja ali da svoje podatke razkrijete sodišču po prejemu sodnega naloga. Vaše osebne podatke morda potrebujemo tudi za izpolnjevanje veljavnih zakonskih obveznosti, kot so davčna zakonodaja in ostali predpisi, ki nas zavezujejo.
 11. V zvezi z zahtevami za razkritje in v primeru prodaje ali nakupa podjetja in / ali sredstev, bodisi dejanskih ali potencialnih. To je potrebno za naše zakonite interese prodaje in / ali zagotavljanja in spodbujanja uspeha našega poslovanja. 
 12. Za statistične in raziskovalne namene. Podatke bomo anonimizirali in jih uporabili za zakonite interese obdelave osebnih podatkov v raziskovalne namene, vključno s tržnimi raziskavami, boljšim razumevanjem naših strank in prilagajanjem naših izdelkov in storitev vašim potrebam. 
 13. Identificiranja morebitnih kaznivih dejanj ali groženj za javno varnost pristojnemu organu. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja uspeha našega poslovanja, preprečevanje kriminala, za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, v splošnem javnem interesu.
 14. V zvezi s katerim koli pravnim ali morebitnim pravnim sporom ali postopkom. To je potrebno za naš zakoniti interes spodbujanja in zagotavljanja uspeha našega poslovanja, reševanje sporov in dajanje takšnih razkritij, kot to zahtevajo zakoni ali za katere menimo, da so razumni. 

B) Z vašim izrecnim soglasjem za namene e- oglaševanja (e -marketing), da vas obveščamo o naših storitvah, novostih, organizaciji dogodkov, da vam ponujamo naše Storitve in druge oblike e-oglaševanja.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko kadarkoli prekličete dano soglasje, če nam pošljete elektronski naslov na zasebnost@solidworld.si. Datum uveljavitve takega preklica je 30 delovnih dni od dne, ko smo prejeli vašo zahtevo. 

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV IN OBDOBJE OBDELAVE

Vaše osebne podatke shranjuje SW na strežnikih naših dobaviteljev IT storitev, ki so fizično locirani v EU.  Zaradi uporabe CRM tehnologije ameriškega podjetja Salesforce ter piškotkov ameriške družbe Goggle lahko prihaja do obdelav vaših osebnih podatkov tudi izven EU. Več si lahko preberete v poglavju Kako uporabljamo piškotke in podobno tehnologijo in Spletni vtičniki in druga orodja.
  
SW bo obdeloval vaše osebne podatke v obsegu, ki je relevanten in omejen na to, kar je potrebno za namene, za katere se obdelujejo in sicer namen (-e), za katere obdelujemo vaše osebne podatke, na primer, ali je treba še naprej hraniti te podatke, da bi lahko še naprej izpolnjevali naše obveznosti po pogodbi z vami ali za naše zakonite interese;
ali imamo kakšno zakonsko obveznost, da nadaljujemo z obdelavo vaših podatkov, kot so kakršne koli obveznosti vodenja evidenc, ki jih določa veljavna zakonodaja; in
ali imamo pravno podlago, da še naprej obdelujemo vaše osebne podatke, kot je vaše soglasje.

Če želite več informacij o tem, kje in kako dolgo so shranjeni vaši osebni podatki, in za več informacij o vaši pravico do izbrisa in prenosljivosti osebnih podatkov, se obrnite na nas na zasebnost@solidworld.si.


KAKO VARUJEMO VAŠE OSEBNE PODATKE 

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov, vključno z:
 • načelom najmanjšega obsega podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kadar koli je to mogoče;
 • usposabljanje naših zaposlenih o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov;
 • zavezanost k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti;
 • stalnem in celovitem posodabljanju in preizkušanju naše varnostne tehnologije;
 • skrbno in odgovorno izbiro naših podobdelovalcev;
 • z uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov;
 • z zahtevo po dokazu o identiteti od vsakega posameznika, ki zahteva dostop do osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen, in če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (bodisi po elektronski pošti, prek naše spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršnekoli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.


SPLETNI VTIČNIKI IN DRUGA ORODJA

A) YOU TUBE

Naša spletna stran uporablja vtičnike iz YouTuba, ki jih upravlja Google. Upravljavec strani je You Tube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Če obiščete našo spletno stran, ki vsebuje vtičnik za YouTube, je vzpostavljena povezava z YouTubovimi strežniki. YouTube je s tem obveščen o naši spletni strani, ki ste jo obiskali.
Če ste prijavljeni v račun za YouTube, vam YouTube omogoča, da svoje vedenje brskanja povežete neposredno z osebnim profilom. To lahko preprečite tako, da se odjavite iz svojega YouTube računa.

YouTube nam pomaga, da bo naša spletna stran privlačna. To je zakoniti interes v skladu s čl. 6 (1) (f) Splošne Uredbe o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: GDPR).
Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo v izjavi o zaščiti podatkov v YouTubu.


B) GOOGLE MAPS

Naša spletna stran uporablja kartografsko storitev Google Zemljevidi prek API-ja. Upravlja ga Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.
Če želite uporabljati Google Zemljevide, je treba shraniti vaš IP naslov. Te informacije se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Ponudnik te strani nima vpliva na ta prenos podatkov.

Uporaba Google Zemljevidov je v interesu, da naša spletna stran privlači in olajša lokacijo krajev, ki jih nam določite na spletnem mestu. To je zakoniti interes v skladu s čl. 6 (1) (f) GDPR. Dodatne informacije o ravnanju z uporabniškimi podatki so na voljo v izjavi o zaščiti podatkov v Googlu.

C) GOTOMEETING

Za izvajanje sestankov in webinarjev uporabljamo storitev GoToMeeting irskega ponudnika LogMeIn Ireland Limited (v nadaljevanju: LogMeIn). LogMeIn in povezana podjetja upravljajo z globalno strežniško infrastrukturo. Podatki, ki se obdelujejo v okviru izvajanja posameznih webinarjev se lahko prenašajo izven Evropskega gospodarskega prostora in so tako predmet zakonodaje države, kjer se nahajajo posamezniki strežniki LogMeIn, saj LogMeIn obdeluje v okviru izvajanja webinarjev v odvisnosti od vrste udeležbe podatke udeležencev webinarjev.

LogMeIn oz. njegova ameriška hčerinska družba LogMeIn USA, Inc. je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA.
Z LogMeIn smo sklenili pogodbo o obdelavi osebnih podatkov s katero se slednji zavezuje spoštovani EU pravila varstva osebnih podatkov. 


Uporaba storitev GoToMeeting se izvaja na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes, da optimiziramo delovanje naših storitev oz. za boljše upravljanje naših odnosov s strankami.


D) SALESFORCE CRM

Uporabljamo Salesforce.com, Inc, ZDA rešitev za upravljanje odnosov s strankami (CRM). 
Z družbo Salesforce.com, Inc smo sklenili pogodbo o obdelavi osebnih podatkov s katero se slednji zavezuje spoštovani EU pravila varstva osebnih podatkov.  Mednarodni prenos osebnih podatkov Salesforce.com, Inc poteka na temelju zavezujočih poslovnih pravil (Binding Corporate Rules).

Uporaba storitev CRM se izvaja na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes, da optimiziramo delovanje naših storitev oz. za boljše upravljanje naših odnosov s strankami.


E) MAILCHIMP

Za pošiljanje e-novic (newsletter) uporabljamo platformo Mailchimp ameriškega ponudnika Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, ZDA, kjer so shranjeni naslednji podatki: elektronska pošta ter ime in priimek. Ti podatki so shranjeni pri ponudniku Mailchimp na njegovih strežnikih v ZDA zato, da lahko pošiljamo e-novice (newsletter).  
Z Rocket Science Group smo sklenili pogodbo o obdelovanju osebnih podatkov, v kateri se slednji zavezuje k spoštovanju EU prava na področju varstva osebnih podatkov. Rocket Science Group je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA.


Uporaba storitve Mailchimp se izvaja na podlagi člena 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za izbiro tehnoloških ponudnikov, ki ponujajo orodja, ki nam pomagajo optimizirati naše poslovanje.


F) HAPPYFOX

Za storitve podpore uporabljamo SaaS rešitev HappyFox, podjetja HappyFox iz ZDA, ki je registrirano glede prenosov osebnih podatkov po Ščitu zasebnosti med ZDA in EU in s tem zavezan spoštovanju EU pravil varstva osebnih podatkov.

 
Uporaba programske rešitve Happyfox se izvaja na podlagi člena 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za izbiro tehnoloških ponudnikov, ki ponujajo orodja, ki nam pomagajo optimizirati naše poslovanje.


KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE IN PODOBNO (ANALITIČNO) TEHNOLOGIJO

Piškotek je majhna količina podatkov, ki jo spletna stran namesti na vašem računalniku in ponovno prejme, vsakokrat ko dostopate do drugega dokumenta na isti spletni strani. Piškotki se uporabljajo predvsem zato, da je mogoče identificirati vsakega uporabnika oziroma ga ločiti od množice drugih uporabnikov, ki sočasno uporabljajo isto spletno stran. Gre torej za računalniški način prepoznavanja identitete.

Nekateri piškotki se izbrišejo, takoj ko zaprete brskalnik. Ti piškotki se imenujejo sejni ali začasni piškotki, saj trajajo le toliko časa, kolikor dolgo traja posamezna seja, in se po koncu seje ne hranijo več. Tovrstni piškotki navadno vsebujejo le identifikacijsko kodo, ki jo lahko prepozna le tista spletna stran, ki je piškotke namestila. 

Drugi piškotki imajo določeno življenjsko dobo oziroma čas veljavnosti ter se uporabljajo zato, da je mogoče ugotoviti, da ste se na določeno spletno stran že prijavili, ali pa hranijo informacijo o nekaterih nastavitvah, na primer o izbiri jezika.

Vsaka spletna stran lahko dostopa le do piškotkov, ki jih je ta spletna stran shranila, ne more pa dostopati do podatkov drugih spletnih strani.

Nekatere ali vse piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ali nekaterih ali vseh njihovih funkcij. Za dodatne informacije o piškotkih, vključno s tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika, obiščite www.allaboutcookies.org.


A) GOOGLE ANALYTICS (BASIC)

Glede vseh naših spletnih strani uporabljamo storitev Google Analytics za izvajanje spletne analize. Upravlja ga družba Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.

Google bo te informacije uporabil, da bo lahko izračunal vašo uporabo spletne strani, izpolnil poročila o aktivnosti spletnih strani za upravitelje spletnih strani in za izvajanje ostalih storitev povezanih z uporabo spletnih strani in interneta. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če to predpisuje zakon ali če tretje osebe te podatke obdelujejo po nalogi Googla. Google ne bo povezal vašega IP naslova z drugimi podatki Googla. 

Google Analytics piškotke lahko onemogočite na naslednji spletni povezavi. Če se odločite, da ne sprejmete nekaterih piškotkov, ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij na naši spletni strani. Če se odločite, da ne želite prejemati personaliziranih oglasov, to pomeni, da boste sicer lahko deležni oglasov na medmrežju, vendar ti oglasi ne bodo prilagojeni vašim željam in vzorcem brskanja.

Google je glede mednarodnih prenosov podatkov registriran za Ščit zasebnosti EU-ZDA in s tem zavezan spoštovanju EU pravil varstva osebnih podatkov.


Piškotki storitve Google Analytics so shranjeni na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. 


B) GOOGLE reCAPTCHA  

Da bi zagotovili zadostno varnost podatkov pri vnosih podatkov na naši spletni strani, v določenih primerih uporabljamo storitev Google reCAPTCHA podjetja Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju: reCAPTCHA).

Ta se uporablja predvsem za razlikovanje ali vnos na naši spletni strani (npr. preko kontaktnega obrazca) izvede fizična oseba ali pa se je zgodila zloraba z avtomatiziranim oz. avtomatskim vnosom. Storitev vključuje pošiljanje IP naslovov in vse druge podatke, ki jih Google potrebuje za storitev reCAPTCHA (npr. informacije o tem katere strani ste si ogledali in čas, ko ste si jih ogledali, in kaj ste kliknili). 

Analiza, ki jo izvaja reCAPTCHA poteka v celoti v ozadju. Obiskovalci naših spletnih strani niso opozorjeni nato, da se zadevna analiza izvaja.


Obdelava podatkov s strani reCAPTCHA se izvaja na podlagi člena 6 (1) (f) GDPR. Kot upravljavec spletnih strani imamo zakoniti interes, da je naša spletna ponudba zaščitena pred zlonamernim avtomatiziranim vnosom in nezaželeno elektronsko pošto (SPAM).


C) GOOGLE ADSENCE

Uporabljamo Google AdSense, storitev za vključevanje oglasov, katero zagotavlja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; "Google"). 

Tudi Google AdSense uporablja piškotke, shranjene na računalniku, ki omogočajo analizo uporabnika. Poleg piškotkov Google AdSense uporablja male nevidne števce (Web Beacons), ki omogočajo beleženje dodatnih informacij o uporabnikovem prometu na naši spletni strani. Tako informacije, zbrane s piškotki koti tiste, zbrane s števci, so shranjene na Googlovem strežniku v ZDA za uporabo v bodoči evalvaciji vaših uporabniških vzorcev. Poleg tega lahko Googlevi pogodbeniki dostopajo do evalvacije in posledično do vaših podatkov. Google ne bo kombiniral vašega IP naslova s katerimikoli drugimi vašimi podatki, ki jih hrani.

Z uporabo nastavitve na programski opremi vašega brskalnika lahko onemogočite uporabo teh piškotkov. S tem pa je lahko ovirano delovanje nekaterih storitev naše spletne strani. 

Piškotki storitve Google AdSense so shranjeni na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da optimiziramo delovanje naših spletnih strani in njihovo oglaševanje.


D) GOOGLE ADWORDS IN GOOGLE CONVERSION TRACKING 


Uporabljamo storitev Google AdWords družbe Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Služi za zapisovanje obiskov spletne strani v reklamne namene (remarketing oz. ponovno trženje) v Google in v Display Network (prikazno omrežje). Vaš brskalnik shrani ob obisku spletne strani piškotke, ki omogočajo, da vas ponovno prepozna kot obiskovalca, ko odprete spletne strani, ki so del Googlove reklamne mreže. Na teh straneh se vam kot obiskovalcu lahko nato predstavijo oglasi, ki se nanašajo na vsebine, ki ste jih pred tem priklicali na drugih spletnih straneh, ki uporabljajo Googlovo funkcijo ponovnega trženja.

Evidentiranje podatkov s strani Google AdWords lahko zavrnete na spletni strani.

Z orodjem Conversion Tracking v okviru storitve Google AdWords izdelujemo statistike Conversion, ki merijo učinkovitost naše spletne reklamne kampanje. Piškotek za Conversion-Tracking se namesti, če uporabnik klikne na oglas, ki ga je vklopil Google. Če nočete sodelovati pri sledenju, lahko tej uporabi ugovarjate tako, da deaktivirate piškotek za Google Conversion-Tracking preko nastavitev za uporabo na vašem spletnem brskalniku.


Piškotki storitve Google AdWords in Google Conversion Tracking so shranjeni na podlagi čl. 6 (1) (f) GDPR. Imamo zakoniti interes za analizo vedenja uporabnikov, da optimiziramo delovanje naših spletnih strani in njihovo oglaševanje.


E) PARDOT MARKETING AUTOMATION SYSTEM  (Salesforce.com)

Uporabljamo Pardot Marketing Automation System ("Pardot MAS") Pardot LLC, 950 East Paces Ferry Road, Suite 3300 Atlanta, GA 30326, ZDA. Pardot MAS je posebna programska oprema za zajemanje in analizo gibalnih profilov obiskovalcev spletnih strani.

Pardot MAS uporabljamo tudi za snemanje interakcij uporabnikov in komuniciranje z našimi uporabniki spletnega mesta; in uporabimo SalesForce za podporo uporabnikom in vodenje klepetov v živo v okviru podpornega dela našega spletnega mesta. Razen če vam drugače povemo, te zaupne tretje družbe nimajo pravice uporabljati vaših osebnih podatkov, ki presegajo tisto, kar je potrebno za pomoč pri zagotavljanju najboljše možne storitve. Kolikor delimo osebne podatke s temi tretjimi osebami, od njih zahtevamo, da izpolnjujejo zahteve obdelovalca podatkov v okviru GDPR.

Pardot MAS bo shranil piškotek na trdi disk vaših računalnikov, da bi spremljal vaše delovanje in uporabo spletnega mesta, vendar ne bo shranjeval ali zbiral osebnih podatkov. Shranjevanje piškotkov lahko kadarkoli preprečite tako, da konfigurirate internetni brskalnik, tako da piškotki domene "pardot.com" ne bodo sprejeti. Vendar pa bi radi poudarili, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti izkoristiti vseh funkcij te spletne strani.

>>Politika zasebnosti podjetja Pardot.

S podjetjem Salesorce.com imamo podpisano pogodbo o obdelavi osebnih podatkov, v kateri se slednji zavezuje obdelovati podatke naših uporabnikov skladno z našimi navodili in jih ne posredovati tretjim.

Piškotki Pardot MAS so shranjeni na podlagi člena 6 (1) (a) GDPR. MEDNARODNI PRENOSI OSEBNIH PODATKOV 

Če prenesemo vaše osebne podatke zunaj Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlagov in zaščitnih ukrepov, kot so:
 • politike varovanja podatkov znani kot "Zavezujoča poslovna pravila" ali "BCR-ji";
 • standardne pogodbene klavzule , ki jih je sprejela Evropska komisija ali jih je sprejel Informacijski pooblaščenec in jih je Evropska komisija potrdila v skladu z ustreznim zakonom;
 • kodeks ali kodeksi ravnanja, ki jih pripravi združenje ali drug organ, ki ga odobri Informacijski pooblaščenec;
 • odobreni certifikacijski mehanizmi (kot je npr. Ščit zasebnosti EU-ZDA); 
 • ali kadar to dopusti Informacijski pooblaščenec, pogodbene klavzule med upravljavcem ali obdelovalcem podatkov ter upravljavcem podatkov, obdelovalcem ali prejemnikom osebnih podatkov v tretji državi ali mednarodni organizaciji.

PRAVICE POSAMEZNIKA, NA KATEREGA SE NANAŠAJO OSEBNI PODATKI

Opozarjamo vas na naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate tako, da pošljete e-poštno sporočilo na zasebnost@solidworld.si.
 • zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov in informacij v zvezi z našo uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate popravek ali brisanje vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate, da omejimo uporabo vaših osebnih podatkov;
 • zahtevate vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali in, ki vam jih bomo posredovali v strukturirani in strojno berljivi obliki (na primer preglednica Excel) in pravico, da se te osebne podatke prenesete drugemu upravljavcu osebnih podatkov;
 • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za določene namene (za nadaljnje informacije glejte spodnji razdelek z naslovom "Vaša pravica do ugovora z obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene"); in
 • da umaknete soglasje k naši uporabi vaših osebnih podatkov, kjer se zanašamo na vaše soglasje. Če umaknete svoje soglasje, to ne bo vplivalo na zakonitost naše uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja pred dnem, ko boste umaknili vaše soglasje.

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je za namene Republike Slovenije Informacijski pooblaščenec, katerega kontaktni podatki so na voljo na povezavi.

Za dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z vašimi osebnimi podatki, vključno z določenimi omejitvami, ki veljajo za nekatere od teh pravic, glejte člene 12 do 23 GDPR, ki je na voljo na povezavi.


VAŠA PRAVICA DO UGOVORA ZA OBDELAVO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV ZA DOLOČENE NAMENE:

Imate naslednje pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih lahko izvajate na enak način, kot jih uveljavljate v prejšnjem poglavju (vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki):
 • nasprotujete uporabi ali obdelovanju vaših osebnih podatkov, če obdelujemo vaše osebne podatke za naše zakonite interese, vključno s profiliranjem (npr. napovedovanje vašega vedenja na podlagi vaših osebnih podatkov) na podlagi katerega koli od teh namenov; in
 • da ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja (vključno z vsako avtomatizirano oceno, ki jo opravimo o vas ali katerikoli od vaših značilnosti kot osebi, če je povezano s takšnim neposrednim trženjem).

Prav tako lahko uveljavljate svojo pravico, da nasprotujete uporabi ali obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da:
 • kliknete povezavo za odjavo, ki je na dnu katerega koli našega tržnega e-poštnega sporočila, ki smo vam ga poslali, in sledite navodilom, ki se pojavijo v brskalniku po kliku na to povezavo; ali
 • pošljete e-poštno sporočilo na zasebnost@solidworld.si, kjer zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila ali z besedami »OPT OUT«.

Vsakič, ko nasprotujete neposrednemu trženju od nas z drugačno komunikacijsko metodo kot pri tržnih sporočilih, ki ste jih prejeli od nas, nam morate posredovati vaše ime in zadostne podatke, ki nam omogočajo, da vas prepoznavamo v zvezi s sporočili, ki ste jih prejeli (na primer, če ste od nas prejeli SMS in se želite odjaviti po e-pošti, nam boste morda morali posredovati svojo telefonsko številko v tem e-poštnem sporočilu).


SPREMEMBE NAŠIH PRAVIL O ZASEBNOSTI

Od časa do časa lahko spreminjamo naša pravila o zasebnosti. O tem vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naših pravil o zasebnosti.

Kjer nameravamo uporabiti vaše osebne podatke za nov namen vam bomo posredovali informacije o tem namenu in katere koli druge pomembne informacije, preden uporabimo vaše osebne podatke za ta novi namen. 

SPREMEMBE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, da so lahko podatki, ki jih imamo o vas, točni in ažurni.


Zadnja sprememba: 25.5.2018

Prijava