Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

Znanost za življenje

Industrija Znanost za življenje (Life Science) so:
  • farmacija in biotehnologija
  • medicinska oprema in naprave
  • oskrba pacientov

Povečano povpraševanje po medicinskih pripomočkih


Hitrost sprememb v industriji znanosti o življenju je vznemirljiva in izjemna, kar ima za posledico premik v paradigmi strategij in postopkov za ključne interesne skupine v industriji.
Vodilni proizvajalci medicinske opreme razumejo, da se morajo za soočanje s temi izzivi izkazati v znanstvenih krogih in ohranjati inovativne procese v celotnem ekosistemu, da bi ustvarili konkurenčno prednost in zagotovili celovite, vrhunske izkušnje pacientov in zdravnikov.

Pri medicinskih pripomočkih, načrtovanje izdelkov zajema tako organsko oblikovanje 3D površin, kot strojniško načrtovanje mehanizmov. CAD programska oprema mora omogočati oboje hkrati. 

Medicinska oprema, ki je namenjena neposredni rabi pacientov, ki so lahko tudi nemočni, ostareli ali otroci, mora biti izjemno varna za uporabo, zato zahteva premišljeno načrtovanje in veliko testiranja.

Pri medicinskih napravah, ki služijo za podporo zdravljenju in pri raznih analiznih napravah, je vključena tudi napredna elektronika in senzorika. 

Naprave morajo biti izjemno zanesljive, servis in dobava rezervnih delov ter sledljivost pa na najvišjem nivoju.

Razvoj medicinske opreme je izrazito multidisciplinaren, zato vključuje strokovnjake iz zelo različnih področij, ki pa jim je potrebno zagotoviti platformo za sodelovanje.

Regulacija od te industrije zahteva brezhibno upravljanje s podatki, arhiviranje in sledljivost.

SOLIDWORKS CAD omogoča tako 3D organsko, kot strojniško načrtovanje in delo z oblakom točk iz skenerjev. Preko Manufacturing Network lahko naročite 3D tiskanje prototipov.
Izpostavljeni produkti


Prijava