01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki
  • Storitve 3D tiskanja in CNC obdelave

BLOG: Glavne novosti v SOLIDWORKS 2020

Povzeto po: SolidWorks blog

  • Prejšnji teden je bil za SOLIDWORKS zanimiv dan, saj so predstavili težko pričakovano izdajo SOLIDWORKS® 2020.
  • Iz podjetja se zavedajo, da so SOLIDWORKS uporabniki pod stalnim pritiskom, da v krajšem času storijo več. 
  • S tem v mislih so dodali nove funkcionalnosti in izboljšave, ki bodo pospešile in izboljšale njihove procese razvoja izdelkov, hkrati pa odpravile ozka grla, ki ovirajo inovacijske in razvojne cikle.
Ta objava se osredotoča na novosti na naslednjih področjih:
  1. Izboljšana zmogljivost 
  2. Poenostavljen potek dela 
  3. Povezan ekosistem Od načrtovanja do proizvodnje  
MicroMax Camera 10 5333 x 3000 Final

1. Izboljšana zmogljivost

Nova izdaja SOLIDWORKS 2020 je močno izboljšana glede zmogljivosti, da vam omogoči čim bolj učinkovito delo.

Specifične izboljšave uspešnosti vključujejo:

• Nov način Detailing Mode in grafični pospeševalnik za risbe:
Nov način vam omogoča, da risbo odprete v nekaj sekundah, hkrati pa ohranite možnost dodajanja in urejanja opomb znotraj risbe.
S grafičnim pospeševanjem zdaj SOLIDWORKS v celoti podpira grafične kartice višjega cenovnega razreda za risbe, kar omogoča bolj odziven, sproten prikaz za velike risbe.

blog novosti SW 2020 1
• Envelope Publisher: Hitrost načrtovanja se izboljša z uporabo novega Envelope Publisherja, ki omogoča, da izberete komponente večih podsestavov ter jih prikažete kot Envelope reference v določenih podsestavih. To močno zmanjša količino podatkov o modelu, ki jih je treba naložiti med delom na velikih sestavih.

• Hibridna mreža: Pri simulacijah izboljšana formulacija mrežnega modela omogoča, da v isti simulacijski študiji sobivajo enostavni in visoko kakovostni trdni elementi. Enostavni elementi so hitrejši glede časa reševanja, medtem ko so visoko kakovostni elementi natančnejši. Rezultat je hitrejši čas reševanja.

blog novosti SW 2020 2
• Način pregledovanja obsežnih načrtov (Large Design Review Mode) je najhitrejši način odpiranja sestava v SOLIDWORKS. Izboljšave so v tem, da je še bolj prilagodljiv. Ustvarite relacije v referenčni geometriji komponent, ko urejate sestav v Large Design Review Mode, lahko pa tudi skrijete (Hide) ali prikažete (Show) referenčno geometrijo v sestavu in komponentah najvišje ravni.

2. Poenostavljen potek dela

SOLIDWORKS 2020 je močno poenostavil delovne procese, kar vam omogoča učinkovitejše delo.

Specifične izboljšave poteka dela vključujejo:

• Make Part Flexible - Kosi lahko sedaj postanejo fleksibilni v sestavu. Gre za novo sposobnost, ki vam omogoča, da v istem sestavu prikažete isti kos v različnih pogojih. Na primer, enaka vzmet obstaja dvakrat v istem sestavu, vendar v 2 različnih pogojih - stisnjena in ne stisnjena. To zagotavlja, da je kosovnica natančna, kar pomaga pri naročilu ustreznih komponent in prihrani čas pri načrtovanju, saj več različic istega kosa ni več potrebnih.

blog novosti SW 2020 3
• Simulacijski ocenjevalec (Simulation Evaluator) je nova funkcija, ki preverja vaš simulacijski model glede na pogoste napake, povezane z lokacijo rezultata, materialom in obsegom mrežnega modela. Uporabnikom simulacije daje zaupanje v pravilne nastavitve in rezultate simulacije.

blog novosti SW 2020 4

3. Povezan ekosistem Od načrtovanja do proizvodnje

SOLIDWORKS 2020 ima izboljšano povezljivost s platformo 3DEXPERIENCE®, kar vam omogoča enostavno upravljanje celotnega razvojnega procesa.

Specifične izboljšave poteka dela vključujejo:

• Orodja za upravljanje podatkov, projektov in življenjskega cikla na platformi 3DEXPERIENCE se povezujejo s namizjem SOLIDWORKS (prihaja novembra), da lahko upravljate modele izdelkov in dokumente neposredno iz vaše namizne aplikacije. Preprosto izvajajte operacije življenjskega cikla ter nikoli več ne zamudite ključnih mejnikov ali datumov dostave.

• 3D Sculptor je nova 3DEXPERIENCE orodje za modeliranje submodelov (Sub-D), ki omogoča drastično hitrejše modeliranje zelo stiliziranih in organskih oblik modelov. 3D Sculptor deluje v brskalniku in je brezhibno integriran s namiznimi aplikacijami SOLIDWORKS.

• Business innovation je zbirka orodij za sodelovanje, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje nadzornih plošč in socialnih skupnosti po meri, 3D vizualizacijsko orodje in varen prostor za shranjevanje, ki bo vašim skupinam omogočil takojšnjo izmenjavo podatkov, zbiranje povratnih informacij, ponovitev načrtov in hitrejše sprejemanje odločitev.

• Izboljšave SOLIDWORKS PDM, električnega konektorja SOLIDWORKS in novega SOLIDWORKS PCB Connectorja omogočajo popolno načrtovanje elektronike in upravljanje podatkov - vključno z varnim shranjevanjem, indeksiranjem in različicami vseh vaših podatkov - hkrati pa omogočajo tesnejše sodelovanje med ekipama ECAD in MCAD.
Za več informacij o SOLIDWORKS rešitvah nam pišite na naš portal za spletno podporo in z veseljem vam bomo odgovorili.
Lahko pa nas tudi pokličete na 01/ 422 49 06 ali pišete na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Glavne novosti v verziji SOLIDWORKS 2020


Prijava