Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Gonilniki grafičnih kartic

Piše: Primož Grkman

Ena najpomembnejših stvari za dobro delovanje programske opreme SOLIDWORKS je uporaba certificirane grafične kartice in certificiranega gonilnika. Medtem ko iz prakse vidimo, da večina uporabnikov uporablja certificirane grafične kartice, temu ni tako za gonilnike grafičnih kartic.

Certificirani gonilniki so preizkušeni s strani SOLIDWORKSove tehnične ekipe, ter zato najbolj primerni za optimalno delovanje SOLIDWORKSa.

Na tehnično podporo pogosto dobimo vprašanje: »Imam certificirano grafično kartico, vendar mi slika v SOLIDWORKSu zaostaja.« To je za nas indikator, da zelo verjetno ni nameščen pravilni gonilnik. Po namestitvi pravilnega gonilnika so težave v večini primerov odpravljene. 

V nadaljevanju bloga sledijo navodila, kako preveriti ali imamo nameščen pravilni gonilnik ter kako ga namestiti. 

install gonilnik 2
Kateri gonilnik imamo nameščen najlažje preverimo preko programa SOLIDWORKS Resources.

sw rx 001sw rx 002

Na zavihku Diagnostics se nam izpiše model računalnika ter model grafične kartice. V primeru na sliki je grafična kartica sicer certificirana, vendar grafični gonilnik ni certificiran.

diagnostics

Na spletni strani https://www.solidworks.com/sw/support/videocardtesting.html lahko najdemo gonilnike po grafični kartici, ali po modelu računalnika.

gonilniki

V primeru NVIDIA Quadro 3xxx kartic, boste morali gonilnike iskati po računalniku, ker je 3000 serija namenjena prenosnikom, glejte primer spodaj.

gonilniki prenosnik

Gonilnik prenesete na računalnik, ter ga zaženete kot administrator.
Pri NVIDIA gonilnikih priporočamo, da izvedete namestitev »po meri«,
saj vam le ta izbriše obstoječi gonilnik na računalniku.

install gonilnik

install gonilnik 2

V kolikor se po namestitvi certificiranega grafičnega gonilnika delovanje SOLIDWORKSa ne izboljša nas kontaktirajte preko spletne podpore.

Lahko nas tudi pokličete na 01/ 422 49 06 ali pišete na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Programska oprema SOLIDWORKS nudi zmogljivo zasnovo in izjemno intuitiven uporabniški vmesnik, ki pospeši proces načrtovanja in izboljša učinkovitost vaše ekipe.
SolidWorks 3D CAD je programska oprema za računalniško podprto konstruiranje.


Prijava