Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki
  • Storitve 3D tiskanja in CNC obdelave

BLOG: Kako olajšati skupinsko delo in komunikacijo v podjetju?

Po SOLIDWORKS blogu povzel: Tomaž Korošec

Se vaše informacije, ideje in komunikacija izgubljajo med razpršenimi komunikacijskimi kanali in hrambami podatkov, kot so:
  • elektronska pošta
  • mrežni diski
  • oblačne hrambe podatkov
  • aplikacije za instantna sporočila
  • telefonski pogovori
  • ipd.?
Niste edini.

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.
Neredna in nedosledna komunikacija je pogosta praksa in bolečina večine podjetij.

Povsem običajno je, da se težave rešujejo le na ravni posameznih oddelkov in tako se včasih isti problemi rešujejo večkrat znova.

Celo znotraj istega oddelka, npr. razvoja, je lahko ustrezna izmenjava informacij, dvosmerna komunikacija in vsesplošno obveščanje nerešljiva bolečina, ki rezultira v slabi obveščenosti, nesporazumih in izgubi relevantnih informacij.

To je v veliki meri posledica uporabe neustreznih ter razdrobljenih in medsebojno nepovezanih orodij za komunikacijo in izmenjavo vsebin ter informacij.
Slika1 hero20 20website
3DEXPERIENCE® platforma to spreminja, saj olajšuje sodelovanje med različnimi deležniki znotraj in izven podjetja, vključno s partnerji, dobavitelji, proizvajalci idr.

Različne funkcionalnosti platforme so pokrite z različnimi medsebojno povezanimi aplikacijami, ki so funkcionalno povezane v različne svežnje aplikacij oz. t.i. vloge na platformi.

Collaborative Business Innovator vloga oz. sveženj aplikacij na platformi v obliki različnih medsebojno povezanih aplikacij vključuje vse potrebne funkcionalnosti, ki jih potrebujete za lažjo (in mogoče celo bolj zabavno) komunikacijo znotraj celotne ekipe oz. podjetja.

Pri tem ni potrebno nameščanje nobene dodatne programske opreme.

Za sodelovanje v komunikaciji na platformi ne potrebujete nobenih inženirskih znanj, niti kakršnihkoli CAD programov.

Zadostuje dostop do platforme, skupek aplikacij pa vam omogoča na vam prilagojen način dostopati do relevantnih vsebin ter jih deliti in komunicirati z drugimi sodelavci.
Slika2 appicons
Komunikacija s komerkoli znotraj ekipe

Stičišče sodelovanja na platformi predstavlja aplikacija 3DSwym, ki je hkrati tudi hrbtenica Collaborative Business Innovator vloge.

3DSwym omogoča na enem mestu srečanje in komunikacijo vseh članov skupine ter medsebojno izmenjavo informacij in idej v realnem času.

Slika3 3DSwym
Podobno kot to počnemo na uveljavljenih družabnih omrežjih, lahko uporabniki platforme ustvarjajo in delijo kratke objave v obliki besedila, slik in različnih povezav, diskutirajo o projektih, ustvarjajo in dodeljujejo delovne naloge, postavljajo vprašanja, ali predstavljajo produktne ideje, ki se lahko kasneje razvijejo v projekte.

Prilagojene nadzorne plošče omogočajo prikaz le relevantnih informacij za nas in naše delo.
Varna izmenjava podatkov v oblaku

Aplikacija 3DDrive omogoča hrambo vseh pomembnih poslovnih podatkov na skupni lokaciji v oblaku, od koder lahko do informacij enostavno dostopate, jih delite z drugimi in jih sinhronizirate z vašo namizno ali mobilno napravo.

Hramba in deljenje je varno in enostavno.


Slika4 desktop
Z enim samim klikom lahko preko platforme delite svoje 3D modele s komerkoli v podjetju.

Celo zunanji sodelavci in partnerji lahko dostopajo do deljenih informacij in si jih ogledujejo v varnem okolju.

Z dodatnim vtičnikom za SOLIDWORKS lahko tudi SOLIDWORKS 3D modele shranjujemo in odpiramo neposredno iz platforme.

Poenostavljeno pregledovanje načrtov

Aplikacija 3DPlay omogoča pregledovanje 3D in 2D načrtov s pomočjo izjemne vizualizacije in animacije podatkov, shranjenih na platformi 3DEXPERIENCE.

Po zaslugi WebGL tehnologije lahko aplikacija 3DPlay prikazuje različne 3D in 2D formate datotek, brez potrebe po namestitvi dodatnih spletnih ali namiznih vtičnikov.


Slika5 feedback

Aplikacija omogoča podrobno pregledovanje modelov (približevanje/oddaljevanje, vrtenje, meritve modela) in dodajanje komentarjev.

Brez potrebe po dodatnih CAD orodjih lahko iz aplikacije 3DPlay neposredno tudi delite svoj dizajn s skupnostjo, ki lahko diskutira okrog objavljenega koncepta ali končnega izdelka.
Prilagojen uporabniški vmesnik

Fleksibilnost in modularnost 3DEXPERIENCE platforme vam omogoča, da si izdelate sebi prilagojen uporabniški vmesnik v obliki t.i. nadzornih plošč razdeljenih v različne zavihke.
Preko teh nato dostopate do različnih vsebin, aplikacij in kanalov komunikacije, tako kot je vam najbolj domače.

Slika6 UXC ENOVIA IFW 1

Tako je vsaka informacija ali podatek, ki jo v danem trenutku potrebujete, vedno le klik ali dva stran.

Glede na potrebe lahko nadzorne plošče sproti dopolnjujete z novimi zavihki in funkcionalnostmi dodatnih aplikacij iz vašega svežnja.
Collaborative Business Innovator vloga vključuje poleg 3DSwym, 3DDrive in 3DPlay tudi številne druge aplikacije, s pomočjo katerih lahko poenostavite in izboljšate tok komunikacije znotraj podjetja ter povečate vašo produktivnost.

Vsi deležniki so tako bolje povezani in delajo preko skupne platforme.

Z enostavno prijavo v platformo lahko dostopate do različnih internih ali zunanjih vsebin, pregledujete 3D načrte in jih komentirate ter komunicirate in medsebojno delite vsebine in informacije.
Hitro lahko npr. izdelate relevantne poglede vaših načrtov, jih delite z drugimi in na njihovi osnovi začnete nove diskusije okrog produktnih idej.

S 3DEXPERIENCE platformo bodo vaše poslovne informacije vedno ostale strnjene na enem samem varnem mestu.
Za dodatne informacije v povezavi s 3DEXPERIENCE platformo ali vlogo Collaborative Business Innovator nas lahko pokličete na 01/ 422 49 06 ali pišete na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Programske rešitve v oblaku


Prijava