Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Konstruiranje kovinskih konstrukcij z uporabo SolidSteel parametric

Piše: Tone Gros

SolidSteel parametric je parametrična 3D CAD rešitev za modeliranje konstrukcij, ki je popolnoma integrirana v SOLIDWORKS. 

Z uporabo zmogljivih in uporabniku prijaznih funkcij za konstrukcije ni več omejitev za vašo ustvarjalnost. 
SolidSteel blog 1
Uporabniški vmesnik SolidSteel parametric je narejen po zgledu standardnih uporabniških vmesnikov SOLIDWORKS-a, tako da niti ne boste opazili, da konstruirate z dodatnim programskim izdelkom.
Z vtičnikom SolidSteel parametric lahko hitro in učinkovito ustvarite zapletene jeklene konstrukcije, ki jih lahko povežete z eno izmed tipičnih povezav med profili, z nekaj kliki pa lahko ustvarite tudi zapletene vrste medsebojnih povezav, ki se jim prilagodijo tudi vsi povezani profili. Vse popolnoma samodejno in v skladu s standardi.

Vstavljanje profilov in povezav med profili

Vtičnik SolidSteel parametric ima vključeno knjižnico standardnih profilov, kotnikov in cevi, ki jih lahko enostavno vstavite v konstrukcijo ter določite pozicijo za vsak posamezen element.

Ko so profili pravilno postavljeni na želeno pozicijo, nam vtičnik omogoča več načinov krajšanja oz. podaljševanja profilov (lahko nastavimo tudi razmak med profili) in vstavljanje različnih povezav med profili.

Značilne povezave med elementi ali zaključne plošče za profile lahko vstavite v nekaj sekundah, le-te pa se tudi prilagajajo izbranim profilom, tudi če se profil med konstruiranjem spremeni.

Poleg tipičnih povezav je možno v konstrukcijo dodajati tudi nosilne kotnike ali ploščice, ki so lahko na profil privarjene ali vijačene.

Z različnimi ojačitvenimi elementi, SolidSteel parametric omogoča izvedbo zapletenih povezav med posameznimi nosilci, vsem ojačitvenim elementom pa je skupno to, da so ustvarjeni le z eno funkcijo, ne glede na njihovo zapletenost.

SolidSteel parametric za SOLIDWORKS vključuje celovito knjižnico profilov.


SolidSteel blog

Ta knjižnica vsebuje veliko število evropskih in ameriških tipov profilov, v skladu z standardi. Knjižnico lahko tudi dopolnite z lastnimi konstrukcijskimi elementi.

Izdelava standardnih stopnic in varnostnih ograj

SolidSteel blog
Standardne stopnice v industriji lahko ustvarite z nekaj kliki z uporabo SolidSteel parametric.

V 3D modelu lahko neposredno izberete začetno in končno točko stopnic, nato pa lahko posamezne stopnice urejate posamično, poleg tega lahko vstavite tudi stopniščne ploščadi in nastavljate željeni odmik od tal in/ali stene.

Med konstruiranjem se lahko ustvari več različnih nosilcev, ki so že odrezani na primerno dolžino in obliko ter samodejno vstavljeni v sestav, dodane pa so tudi posamezne stopnice, skupaj z luknjami za medsebojno povezavo z nosilcem.

Poleg izdelave standardnih stopnic vtičnik omogoča tudi dodajanje varnostne segmentne ograje. Za izdelavo ograje je potrebno izbrati samo referenčni rob in površino, preko katere bo ograja povezana na konstrukcijo, nato pa nam program že omogoči predogled same ograje, ki jo lahko še vedno spreminjamo, glede na naše zahteve, med samim spreminjanjem pa je predogled vedno posodobljen.

Vstavimo lahko standardno ograjo, možna pa je tudi izdelava dodatnih predlog za nove ograje, ki jih lahko dodamo v knjižnico in nato vstavljamo v različne konstrukcije.

Ustvarite tehnično dokumentacijo z nekaj kliki

SolidSteel parametric omogoča enostavno izdelavo tehnične dokumentacije po izdelavi konstrukcije.

Z nekaj kliki lahko ustvarite kosovnice, delavniške risbe ali DXF dokumente za laserski razrez kosov, vsi dokumenti pa so izpisani na predlogi, ki je individualno prilagodljiva.

V konstrukcijo lahko med samim konstruiranjem ali naknadno z dodatno funkcijo vstavimo tudi standardne vijačne elemente oz. povezave, ki so prav tako vključeni v kosovnico, če to želimo.

Možen je tudi izvoz kosovnice v Excel obliki.
SolidSteel blog

Prednosti uporabe SolidSteel parametric

Vtičnik SolidSteel parametric zajema celotno verigo procesa izdelave jeklenih konstrukcij.

Zaradi integracije s SOLIDWORKSom in enostavne uporabe lahko znatno zniža čas izdelave posameznih konstrukcij, poleg tega pa zaradi samodejne izdelave dokumentacije tudi znižuje možnost napak in s tem povezanih stroškov.

Več informacij

Za več informacij o programski rešitvi SolidSteel nas pokličite na 01/ 422 49 00 ali nam pišite na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

SOLIDWORKS-ov dodatek za modeliranje vijačenih konstrukcij in aluminijastih profilov ter izvoz NC datotek v DSTV formatu.


Prijava