Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Platforma SolidMetal

Piše: Miha Mijatovič

V tokratnem blogu si bomo ogledali novost, ki jo je za uporabnike pripravil SolidCam. Gre za platformo, kjer se srečajo ponudniki CNC storitve ter naročniki, ki želijo opravljeno storitev. SolidCam je do projekta pristopil zelo resno. S povečevanjem prijavljenih ponudnikov in iskalcev CNC storitev, bo v naslednjem letu že možno pridobiti nove posle.

Podobne plačljive platforme sicer že obstajajo, SolidMetal pa je za stranke brezplačen. Pogoj za vstop ponudnika na platformo je vzdrževana SolidCam licenca in modul iMachining.

SolidMetal

Prijava na platformo SolidMetal

Podjetje ki izpolnjuje pristopne pogoje, se torej lahko brezplačno prijavi v sistem ter se s tem izpostavi širšemu naboru potencialnih kupcev. Prijava je možna prek spletnega brskalnika na https://solidmetal.com/, druga opcija je prijava prek brezplačne mobilne aplikacije, za Android ali iOS. Da bo platforma uspešno zaživela, potrebuje tudi naročnike CNC storitev. Ko je naročnik registriran, lahko odda zahtevek za izvedbo naročila ter izbere ustreznega ponudnika Prijava na platformo SolidMetal Podjetje ki izpolnjuje pristopne pogoje, se torej lahko brezplačno prijavi v sistem, ter se s tem izpostavi širšemu naboru potencialnih kupcev. Prijava je možna prek spletnega brskalnika na https://solidmetal.com/, druga opcija pa je prijava prek brezplačne mobilne aplikacije za Android ali iOS. Da bo platforma uspešno zaživela, potrebuje tudi naročnike CNC storitev. Ko je naročnik registriran, lahko odda zahtevek za izvedbo naročila ter izbere ustreznega ponudnika.
Ustvarjanje računa

Izpolnitev profila

Po uspešni prijavi je potrebno izpolniti profil podjetja, ki naj bo čim bolj podroben ter urejen. Doseči namreč želimo, da pritegne čim več novih strank. Najprej je potrebno izbrati strojni park podjetja ─ izbiramo lahko med CNC rezkarji, stružnicami z gnanimi orodji ter 3D tiskalniki različnih materialov (plastika, kovine,…). Stroj lahko dodamo tudi prek Vmid datoteke stroja, ki se nahaja v mapi s postprocesorji.
>Profil podjetja

>Profil podjetja

Za zaključek je potrebno dodati še fotografije vzorčnih izdelkov ter sliko delavnice.
>Profil podjetja

Ogled profila

Po dokončanem postopku si stranka lahko ogleda svoj profil in po potrebi naredi popravke.
>Predstavitev podjetja

V osnovnem oknu si je pod zavihkom »Dashboard« možno ogledati trenutno stanje povpraševanj, kreirati nov zahtevek ter oddati nov projekt.

Kot smo že omenili na začetku, gre za novost, pričakovati pa je, da bo s časom spletni portal SolidMetal postal bolj prepoznaven ter pridobil nove naročnike CNC storitev. Strankam priporočamo, da si novost ogledajo ter izvedejo prijavo.

Če se med postopkom prijave pojavijo težave oziroma vprašanja, smo vam na voljo za pomoč na telefonski številki 01/241 82 11.
Dashboard

Sorodne vsebine

SolidCAM je vodilni med proizvajalci CAD/CAM/CNC programske opreme, ki pokriva celotni spekter programskih modulov za 2.5D rezkanje, 3D rezkanje, 4/5 osno pozicionirano in simultano rezkanje, struženje, kombinirano struženje-rezkanje in žično erozijo.
SolidCAM je univerzalni modul za programiranje vseh vrst 3-osnih CNC strojev.
SolidCAM zagotavlja hitro in enostavno programiranje več-osnih strojev in učinkovit način programiranja.
Najbolj neposreden, SOLIDWORKS-u podoben vmesnik kombiniran z najnovejšo tehnologijo, ki zagotavlja najhitrejšo, najzmogljivejšo in najpreprostejšo izdelavo poti orodja.
Struženje in rezkanje XZYCB
Programske rešitve za programiranje CNC strojev, žično erozijskih in lesno-obdelovalnih strojev


Prijava