01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00

BLOG: SOLIDCAM World 2018

Piše: Jernej Gajšek

  • Med 28. in 30. majem se je v Tuttlingenu v Nemčiji odvijalo svetovno srečanje SolidCAM World 2018. 
  • Zbrali smo se tako zastopniki vseh držav, kot tudi razvojniki in zaposleni v matičnem podjetju SolidCAM. 
  • Naša ekipa se je na vožnjo proti Nemčiji odpravila že v nedeljo po kosilu, saj nas je čakala precej dolga pot. 
Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.
1.DAN

V ponedeljek zjutraj se je v sejni hali že začel glavni del dogodka, kjer so bile predstavljene novosti v sveže izdani verziji SolidCAM 2018. Na praktičnih primerih so bile predstavljene izpostavljene novosti, ki jih bodo uporabniki najbolj občutili.

SolidCAM World 2018   1=

Izboljšav je tudi v tej verziji zelo veliko, še posebej optimistično pa lahko pričakujemo nov sistem dodajanja operacij po sistemu drag&drop, saj bomo lahko predloge direktno potegnili na željene površine na modelu.

Prav tako je bolj pregleden uporabniški vmesnik, saj bomo veliko lažje dostopali do obstoječih programov preko SOLIDWORKS Task Pane-a.
Uporabniki se bodo najbolj verjetno razveselili novega optimiziranja podatkovne baze, ki bo poskrbelo za hitrejše odpiranje in rokovanje s kompleksnimi in veliki kosi.

Še naprej poteka izjemno hiter napredek na področju kompleksnih stružno-rezkalnih strojev, tokrat je bil največji korak naprej narejen na področju Swiss Type strojev, namenjenih dolgim tankim kosom, kjer so orodja pri miru in se po Z-osi premika obdelovanec.
Omogočena je tudi sinhronizacija neomejenega števila kanalov, tako da so od verzije 2018 podprti še tako kompleksni multifunkcijski Swiss Type stroji.

Temeljito prenovitev bo doživel tudi modul 3-osnega orodjarskega rezkanja HSM, saj se v verziji 2018 prvič pojavi modul Turbo 3D HSM, ki deluje na povsem novi bazi, zasnovani na najnovejši arhitekturi procesorjev, kar nam prinese nekajkratno pohitritev izračuna kompleksnih 3D obdelav.

Zaenkrat je na voljo omejeno število strategij, saj je modul še v fazi testiranja, sčasoma pa se bodo dodajale nove strategije.

Na voljo bo vsem obstoječim uporabnikom HSM modula na vzdrževanju.
Te novosti bom bolj obširno pokazal v bližnji prihodnosti na webinarju v slovenskem jeziku, kjer bomo na kosih prikazali izboljšave. Obvestilo s prijavnico na webinar lahko pričakujete v kratkem.

Popoldne po glavni seji smo se odpravili v glavno pisarno nemškega oddelka SolidCAM-a v Schramberg. Tam nas je čakala predstavitev obdelav v živo na njihovih strojih v demo centru, prikazali so rezkanje na 5-osnem rezkalnem centru Hermle, struženje in rezkanje na stroju DMG NTX 1000 in tudi na njihovi novi pridobitvi, Swiss Type stroju Citizen.

Po prikazu je sledil piknik in druženje.
SolidCAM World 2018   2=

2. DAN

Drugi dan je bil bolj posvečen dobrim praksam iz področja prodaje. SolidCAM še naprej hitro raste in se vzpenja proti samemu vrhu CAM sistemov v svetu.

Zvečer smo se vsi zbrali na gala večerji, ki je bila namenjena druženju in zabavi, program pa so popestrili še z nekaj nastopi in točkami, tehniki pa smo med sabo lahko izmenjevali izkušnje in nasvete v situacijah, ki se nam pojavljajo.
SolidCAM World 2018   3=

Vse zbrane nas je s svojim nastopom navdušila Sabrina, ki je s peskom na plošči ustvarila marsikatero umetnino, vsem pa je bila seveda najbolj všeč zadnja, namenjena prav nam.
SolidCAM World 2018   4=

3. DAN

Zadnji dan, v sredo, smo se dopoldne zbrali še na zadnjih konferencah, kasneje pa smo se podali še na voden ogled tovarne rezkalnih strojev Hermle.

Ogled je bil zelo zanimiv, saj smo lahko videli celoten postopek izdelave rezkalnega stroja od začetnega ulitka pa do končnega produkta.

Žal v sami tovarni slikanje ni bilo dovoljeno, tako da so te stvari ostale zapisane samo v naših glavah, nastala pa je pred halo slika cele naše ekipe.
SolidCAM World 2018   5=

Preden smo se vsi skupaj poslovili, smo skupaj obiskali še razgledni stolp v Rottweilu, ki je namenjen testiranju najsodobnejših dvigal.

230 metrov od tal smo se dokončno poslovili in se počasi odpravili vsak na svojo stran sveta. V Slovenijo smo se vrnili pozno ponoči rahlo utrujeni, vendar polni lepih vtisov in motivacije za nadaljnje izzive, ki jih bomo lahko reševali z novimi možnostmi.

YES we CAM!
Če vas zanima še kaj v zvezi s SolidCAM World, nas pokličite na 01/ 422 49 06 ali pišite na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

SolidCAM je vodilni med proizvajalci CAD/CAM/CNC programske opreme, ki pokriva celotni spekter programskih modulov za 2.5D rezkanje, 3D rezkanje, 4/5 osno pozicionirano in simultano rezkanje, struženje, kombinirano struženje-rezkanje in žično erozijo.


Prijava