Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: SOLIDWORKS 2023 - Izpostavljamo nekaj novosti

Piše: Marko Rebec

Izmed mnogih novosti, ki jih prinaša nova verzija SOLIDWORKS 2023, smo izbrali 10 tistih, ki se nam zdijo zelo uporabne. Novosti se nanašajo tako na delo v sestavih kot tudi na delo s kosi in risbami. Vse novosti delujejo v smeri izboljšanja uporabniške izkušnje in hitrejšega delovanja programske opreme SOLIDWORKS.

Vsekakor je priporočljivo, da vsak uporabnik pregleda novosti ob izidu nove verzije in uporabi tiste, ki mu bodo pomagale pri njegovem delu. Ustaljen način dela nam omogoča, da delamo hitro in učinkovito, uporaba novih izboljšav pa lahko naše delo še olajša in pospeši. SOLIDWORKS® se pri svojih posodobitvah zanaša na mnenja in predloge uporabnikov, zato so izboljšave pri uporabnikih vedno dobro sprejete.

 

Hero 9 2

Popravljanje manjkajoče reference Mate-a

Popravite lahko manjkajoče sklice povezav (Mate-i) za sklice na površine, robove, ravnine, osi in točke. SOLIDWORKS® popravi manjkajočo povezavo za komponento tako, da izberete povezavo (Mate) na sestavnem delu, ki je na istem mestu in v isti orientaciji kot manjkajoča referenca. Za modele, ki vsebujejo več manjkajočih Mate referenc, z desnim gumbom miške kliknite mapo Mates in kliknite Auto Repair.

Če želite popraviti manjkajočo referenco Mate-a:
1. Odprite model, ki vsebuje napako v povezavi.
2. Z desno tipko miške kliknite Mate in v kontekstni orodni vrstici za mate-e kliknite Auto Repair.

Če SOLIDWORKS ne more popraviti napake, se prikaže poziv za ročno rešitev.
Popravljanje manjkajoče reference Mate-a

Dodatni končni pogoji za funkcije izreza v sestavu

Na voljo je več končnih pogojev za izrez komponent v sklopih (Assembly Features). Te možnosti lahko izberete za smer 1 in smer 2:
• Up To Next
• Up To Vertex
• Up To Surface
• Offset From Surface
• Up To Body
>Dodatni končni pogoji za funkcije izreza v sestavu

Predogled in dodatne možnosti pri zamenjavi komponente z nadomestno komponento

Nadomestno komponento si lahko ogledate v Replace PropertyManager-ju. Lahko določite tudi nekatere dodatne značilnosti zamenjave. Če želite določiti obseg zamenjave, izberite možnost za Instances to replace:
  1. Only selected: Zamenja samo izbrano instanco.
  2. All in same parent assembly: Zamenja vse instance izbrane komponente, ki so na isti ravni sklopa. Če je izbrana komponenta v sestavu najvišje ravni, se nadomestijo samo primerki na najvišji ravni. Če je izbrana komponenta v podsklopu, se nadomestijo samo primerki v podsklopu.
  3. All: Nadomestijo se vsi primerki komponente v sestavu in vseh podsklopih.
>Predogled in dodatne možnosti pri zamenjavi komponente z nadomestno komponento

Omogočanje napak funkcij iz knjižnice (Library Feature)

Ko vstavite funkcijo Library Feature v model in dobite sporočilo o napaki, lahko ohranite rezultate za ogled in ročno popravite napake. V opozorilnem sporočilu kliknite Yes (da), če želite ohraniti rezultate. V FeatureManager® drevesu lahko ročno popravite vnesene značilnost ali pa kliknete Undo (razveljavi), da jo odstranite. Če ste v opozorilnem sporočilu kliknili No (ne), lahko v FeatureManager® spremenite lastnosti Library Feature funkcije ali kliknete, da obnovite FeatureManager drevo brez Library Feature funkcije.
>Omogočanje napak funkcij iz knjižnice

Koordinatni sistem

Pri določanju in uporabi koordinatnega sistema se lahko sklicujete še na dodatne entitete elementov in ukazov, vključno z ukazom Select Other (izberi drugo).

>Koordinatni sistem - elementi
>Koordinatni sistem

Enočrtne pisave za funkcijo ovijanja (Wrap)

Funkcijo ovijanja (Wrap) lahko ustvarite iz skic, ki uporabljajo enočrtne pisave, če izberete Scribe za Wrap Type v upravljalniku Wrap PropertyManager. Pred tem funkcije ovijanja niso podpirale enočrtnih pisav. Ta funkcija je še posebej uporabna za uporabnike, ki želijo na dele gravirati te vrste pisav.
Enočrtne pisave za funkcijo ovijanja

Simetrična debelina

Ko ustvarite del iz pločevine lahko določite simetrično debelino, ki doda enako debelino materiala na obe strani skice. Simetrična debelina vam pomaga pri ustvarjanju pločevinastih delov iz skic, s čimer lahko dosežete enake polmere upogibov za upogibe navzgor in navzdol.
V upravljalniku lastnosti Base Flange ali Lofted Bends v razdelku Sheet Metal Parameters (Parametri pločevine) izberite Symmetric.
Simetrična debelina

Označevanje popravljenih vrednosti v kosovnici (BOM)

Ko prekličete vrednost v popisu materiala (BOM) z uporabo povezave Break Link, se vrednost spremeni v modro barvo. Takrat lahko:
- spremenite barvo osvetlitve (privzeto je modra), ko prekličete vrednosti s funkcijo Break Link. Kliknite Orodja > Možnosti > Sistemske možnosti > Barve in določite barvo za Risbe, spremenjene celice (BOM).
- ponovno vzpostavite prvotne vrednosti nadomeščenih vrednosti. Z desno tipko miške kliknite vrstico, stolpec ali celotne BOM in kliknite Obnovi prvotno vrednost (Restore Original Value).
- preprečite neželene spremembe na kosovnici. Kliknite celico tabele, vrstico ali stolpec in kliknite ključavnico v kontekstni orodni vrstici. Za odklepanje kliknite ključavnico v kontekstni orodni vrstici.
Označevanje

Filtriranje stolpcev kosovnice (BOM)

S filtriranjem popisa materiala (BOM) se lahko osredotočite na tisto, kar želite videti. Ko filtrirate kosovnico:
- lahko filtrirate vrsto podatkov na podlagi svojih meril. Ko se z miško pomaknete nad BOM je v vsakem stolpcu puščica ali filter.
- V pogledu so prikazani samo baloni za filtrirane elemente.

Za filtriranje stolpcev BOM:
1. Kliknite stolpec, ki ga želite filtrirati.
2. V pogovornem oknu izberite merila za filtriranje.
Obrazec se spremeni tako, da označuje, da filter velja za stolpec.
Filtriranje stolpcev kosovnice

Uvoz/izvoz

Velike sklope SOLIDWORKS® lahko izvozite kot datoteke STEP. V Orodja > Možnosti > Sistemske možnosti > Izvoz > STEP izberite Izvozi komponente sestava kot ločene datoteke STEP (priporočljivo za velike sklope). Ta možnost izvozi sklope kot avtonomne datoteke STEP. Za vsako komponento sestava se ustvari ločena datoteka STEP.
Uvoz-izvoz

To je samo nekaj novosti, ki jih prinaša najnovejša verzija SOLDWORKS 2023. Vsaka nova verzija poskrbi za obilo novosti, ki jih lahko s pridom uporabimo pri našem delu. Nekaj dodatnih informacij si lahko pogledate na naši spletni strani: SOLIDWORKS novosti 2023 in na uradni strani SOLIDWORKS: What's new

Za kakršnokoli dodatno pomoč in informacijo se lahko obrnete na našo tehnično podporo ali na tel. 386-(0)1-42 24 906 .

Sorodne vsebine

Programska oprema SOLIDWORKS nudi zmogljivo zasnovo in izjemno intuitiven uporabniški vmesnik, ki pospeši proces načrtovanja in izboljša učinkovitost vaše ekipe.
Združite celotno organizacijo od načrtovanja in proizvodnje do storitev in marketinga v enem skupnem okolju, za razvoj izdelkov v oblaku.
Glavne novosti v verziji SOLIDWORKS 2023


Prijava