01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00

BLOG: SOLIDWORKS in uporaba enačb pri vzorčenju (Pattern)

Piše: Marko Rebec

V prejšnjem prispevku smo si ogledali kako s pomočjo enačb in globalnih spremenljivk krmilimo modele v programski opremi SOLIDWORKS. Kot smo omenili, lahko enačbe uporabljamo tako na nivoju skice, gradnika, kosa ali sestava.

V tokratnem prispevku si bomo ogledali uporabo enačb za krmiljenje vzorčenja (Pattern). Različne načine vzorčenja (Linear,Circular….) lahko prav tako povežemo z želenimi pravili oz. enačbami ali globalnimi spremenljivkami in tako ustvarimo zelo prilagodljive modele ali sestave.
Vzorčenje lahko krmilimo s pomočjo enačb tako na nivoju vzorčenja v skici, vzorčenja gradnikov in vzorčenja kosov oz. podsestavov na nivoju sestava.
Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.
Iz prejšnjega prispevka vemo,da lahko enačbe vnašamo neposredno v polja dimenzij ali v poseben vmesnik za enačbe.

Ravno tako lahko pri gradnikih vzorčenja vnašamo enačbe ali spremenljivke neposredno:
1. v posamezna polja gradnika vzorčenja
SW enacbe pattern=

2. v polja posameznih dimenzij gradnika vzorčenja

SW enacbe pattern=

3. oz. za to uporabimo vmesnik za enačbe

SW enacbe pattern=

Pri vzorčenju lahko krmilimo vse kar nam sam gradnik oz. tip vzorčenja omogoča (dolžino v prvi smeri, dolžino v drugi smeri, št. instanc, kot zasuka itd.).

S tem, ko imamo model zgrajen tako,da vključuje tudi vzorčenje, nam to omogoča še hitrejše in enostavnejše spreminjanje in krmiljenje različnih variant podobne geometrije z različnimi oz. poljubnimi dimenzijami po naših pravilih in zahtevah.

Več si poglejte v videu.
Za več informacij o uporabi enačb v SOLIDWORKSu, nam pišite na naš portal za spletno podporo in z veseljem vam bomo odgovorili.

Lahko pa nas tudi pokličete na 01/ 422 49 06 ali pišete na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Programska oprema SolidWorks nudi zmogljivo zasnovo in izjemno intuitiven uporabniški vmesnik, ki pospeši proces načrtovanja in izboljša učinkovitost vaše ekipe.


Prijava