Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: SWOOD CAM COPY - Hitra in enostavna zamenjava strategije obdelave

Piše: Mihael Robek

SWOOD CAM COPY je pomožni program, ki lahko doda ali zamenja CNC programe na SOLIDWORKS partih.

  • Uporablja se lahko pri prvi uporabi novih strojev.
  • Pri uvoženi ali lastni geometriji v SOLIDWORKS, kjer konstruktor nima SWOOD dodatka in so izdelani 3D modeli brez CNC programov (zunanji izvajalec 3D modelov).
  • Če dobite v izdelavo 3D modele od partnerjev, ki imajo SWOOD CAM, a imajo drugačne stroje kot vi, zamenjate njihove CNC operacije z vašo tehnologijo obdelave.
  • Lahko se uporabi v primeru posebne obdelave nekega projekta, kjer se lahko na vseh partih v mapi in podmapah ali samo na določenih partih uredijo nove strategije obdelave.

 

       

SWOOD  1920x555
Program je naložen na računalniku in ga je potrebno ročno poiskati in zagnati.
Nahaja se na naslednji poti odvisno od verzije – letnice SWOOD:
C:\Program Files\EFICAD\SWOOD20xx\DLLS
Program se imenuje: EFICAD.SWOOD.CAMCopier.exe

Za kopiranje CNC operacij je potrebno imeti part z vsemi potrebnimi avtomatskimi operacijami (ročne operacije se načeloma ne znajo pravilno uporabljati na različnih partih). Priporočamo tudi uporabo orientacije po SWOOD Design. Ta part lahko nato uvozimo v SWOOD CAM Copy.
Izbor datoteke

Sedaj lahko izberemo 2 opciji:
- Dodamo nove programe.
- Pobrišemo obstoječe in zamenjamo z novimi programi
Izbor akcije

SWOOD CAM Copy samodejno naloži programe na označene mape ali datoteke. Za dodajanje programov pa lahko uporabimo tudi filter, ki omogoča, da imamo na partu posebej zapisane lastnosti (File properties) in naložimo nove programe samo na ustrezne parte.
>Mape in parti

Ko določimo mape ali parte, nam SWOOD CAM Copy pokaže, na katere parte bo naložil programe. POZOR: parti ne smejo biti odprti v SOLIDWORKS ali kako drugače označeni samo za branje. V tem primeru se novi CNC programi ne morejo naložiti. Ko so mape ali parti izbrani, kliknemo na gumb ''PLAY – zaženi''
Zaženi

Program zelo hitro nalaga nove operacije in po opravljenem delu pokaže status vsakega parta. Ko je proces zaključen, se spodaj prikaže polna zelena črta.
Status

Sedaj lahko v SOLIDWORKS preverimo vse parte z novimi SWOOD CAM obdelavami.
Za več podrobnih informacij, lahko uporabite originalna navodila za uporabo SWOOD CAM COPY v angleščini.

Če potrebujete pomoč pri uporabi programske opreme nas lahko pokličete po telefonu na številko 01 422 49 06 ali nas kontaktirate preko e-podpore.

Sorodne vsebine

SolidCAM je vodilni med proizvajalci CAD/CAM/CNC programske opreme, ki pokriva celotni spekter programskih modulov za 2.5D rezkanje, 3D rezkanje, 4/5 osno pozicionirano in simultano rezkanje, struženje, kombinirano struženje-rezkanje in žično erozijo.
SWOOD je zmogljiv paket dodatkov za proizvajalce pohištva. Je popolnoma vgrajen v SOLIDWORKS okolje. Obsega več modulov: SWOOD Design, SWOOD CAM, SWOOD Nesting, SWOOD center, SWOOD B&W.


Prijava