Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Učinkovitejši razvoj polimernih komponent

Po "Wematters blog" povzel: David Homar

SLS je odlična metoda hitre izdelave polimernih prototipov in funkcionalnih končnih izdelkov, ki jo odlikuje visoka stopnja svobode oblikovanja in natančnosti. Za razliko od drugih metod 3D-tiskanja (kot sta FDM ali SLA) ustvarja izdelke z doslednimi, visoko kakovostnimi mehanskimi lastnostmi. Pravzaprav, če vaše podjetje razvija izdelke iz plastičnih komponent, je skoraj nujno, da vaše razvojne ekipe delajo z lastnimi SLS 3D tiskalniki.

Manjša podjetja še vedno naročajo SLS 3D natisnjene izdelke od podjetij, ki ponujajo storitve 3D tiskanja, medtem ko imajo večja podjetja povečini že svoje 3D tiskalnike, ki jih uporabljajo vsi oddelki podjetja. 3D tiskalniki so cenovno vse bolj dostopni, tako da se zadnje čase tudi vse manjša in manjša podjetja odločajo za nakup svojega prvega SLS 3D tiskalnika.

 

Prednost lokalnega SLS 3D tiskalnika

Za številna podjetja je največja prednost lokalnega SLS 3D tiskalnika krajši časi od ideje do popolnoma razvitega izdelka. Veliko hipotetičnih vprašanj, razprav in nesoglasij je mogoče skrajšati in rešiti tako, da preprosto natisnete in preizkusite, kaj deluje in kaj ne. Izdelki iz drugih tehnologij 3D-tiskanja (kot sta FDM ali SLA) bodo odgovorili na mnoga vprašanja, a le redko dajo dokončen ali najbolj kritičen odgovor. Bo konstrukcija zdržala sile, ki jih bo morala prenesti?

SLS 3D natisnjeni izdelki so uporabni in odražajo funkcionalne lastnosti končnega izdelka. Če se SLS 3D-natisnjen izdelek med testiranjem zlomi, veste, da imate resnično težavo. V nasprotnem primeru bodo zdržali tudi vaši izdelki, izdelani z injekcijskim brizganjem polimerov.

Številne razvojne ekipe se še vedno soočajo z dolgimi dobavnimi roki SLS 3D natisnjenih izdelkov zunanjih ponudnikov SLS 3D tiskanja. Ko je organizacija navajena na uporabo zunanjih storitev, so negativni učinki večinoma nevidni. Šele ko uvedete lokalni 3D-tiskalnik SLS in se ljudje postopoma navadijo, da ga vključujejo v svoje rutine, postanejo prednosti vidne. In rezultati so dramatični.

 

Izognite se zastojem

In ne gre le za to koliko časa smo prihranili, ker smo dobili izdelke v enem dnevu in ne v enem tednu. Resnično dramatičen učinek je večji zagon, ki ga dosežejo projekti. Prekinitev razvojnega projekta, da bi počakali na prihod SLS 3D natisnjenega izdelka, pomeni, da se člani ekipe preusmerijo na druge naloge. Številni kompleksni miselni procesi, koncepti in ideje potonejo nazaj v podzavest ljudi in s tem tvegamo, da bodo pozabljeni. Ko je čas za ponovno obravnavo teh vprašanj, pogosto nekaj dni ali celo tednov pozneje, je morda veliko izgubljenega.

Če imate lokalni SLS 3D tiskalnik, lahko en dan razpravljate o idejah, risbah in konceptih, jih prilagodite, popoldne preden odidete domov pa zaženete tiskanje. Naslednji dan prevzamete natisnjen izdelek in ga prinesete na naslednji sestanek!

Natisnjeno ohišje vijačnika iz materiala Aurora PA11 (najlon)
Slika: Natisnjeno ohišje vijačnika iz materiala Aurora PA11 (najlon).

 

Zahteve po kakovosti lokalnega SLS 3D tiskalnika

Na trgu je veliko različnih SLS 3D tiskalnikov, ki se med seboj razlikujejo po lastnostih in cenah. Pri nakupu enega ali več SLS 3D tiskalnikov, ki bodo uporabljeni za potrebe ekipe v podjetju, postanejo določeni parametri pomembnejši od drugih.

 

Enostavnost uporabe

Predstava, da mora industrijske SLS 3D tiskalnike upravljati specializiran operater, običajno v tovarniških objektih, s 3-faznim napajanjem in ločenim prezračevanjem, ni več pravilna.

Danes obstajajo znamke, ki so razvile SLS 3D tiskalnike primerne za pisarniško okolje. Natisnjen izdelek je še vedno v skladu z industrijskimi standardi, vendar lahko sam tiskalnik namestite v pisarno z nakladalnikom palet, priključite napajalni kabel v klasično vtičnico, priključite internetni kabel in že lahko izdelujete izdelke z odličnimi mehanskimi lastnostmi!

Programska oprema, ki uporabniku omogoča, da CAD datoteko pretvori v kodo za izdelavo na SLS 3D tiskalniku je bila včasih tako kompleksna, da je povzročila frustrirajočo izkušnjo in je razvojne ekipe odbijala, da bi se kdaj približali lastnemu SLS 3D-tiskalniku. Danes obstaja dobro integrirana programska oprema, ki je tako preprosta, da se jo lahko vsak inženir nauči uporabljati v eni uri.

 

Varno in čisto delovno okolje

Tradicionalni SLS 3D tiskalniki so bili namenjeni uporabi v tovarniških prostorih z ločenim prezračevanjem in operaterjem z industrijsko obrazno masko. To je bilo zaradi rokovanja s prahom. SLS 3D tiskanje pomeni rokovanje z veliko količino polimernega prahu, premera približno 0,1 mm. Čeprav polimeri sami po sebi niso nevarni (običajno se uporabljajo v ličilih in drugih potrošniških izdelkih), ustvarjanje oblaka polimernih delcev v pisarni vsakič, ko morate naložiti ali izprazniti SLS 3D tiskalnik, ne ustvarja idealnega delovnega okolja.

Spet obstajajo proizvajalci SLS 3D tiskalnikov, ki so rešili izziv prahu SLS 3D tiskanja. Polnjenje SLS 3D tiskalnika mora biti preprosto in brez stika s prahom. Odstranjevanje izdelkov iz stroja in čiščenje odvečnega prahu iz teh izdelkov, vaše pisarne ne sme spraviti v nered.

 

Zadostna velikost 3D tiskanja

V tekmi za vse nižje cene pogosto lahko srečamo 3D tiskalnike z izjemno majhnimi velikostmi izdelave. Prepričajte se, da bo vaš tiskalnik lahko natisnil predmete, ki jih bo vaše podjetje moralo natisniti danes in v prihodnosti.

 

Manjša investicija in majhno tveganje

Namestitev lastnega lokalnega SLS 3D tiskalnika morda ne ustreza vsakemu podjetju. Da se izognete tveganju, ki nastopi s tem je mogoč tudi najem strojev, kar vam lahko predstavlja rešitev vsaj prvih nekaj let.

 

Servis in podpora

Ob nakupu SLS 3D tiskalnika morate biti prepričani, da bo vaš lokalni dobavitelj zmožen podpirati in servisirati vse vaše stroje.

 

Posodobitev strojev

SLS 3D tiskanje se hitro razvija in zato vam najem SLS 3D tiskalnika zagotavlja, da so vse tehnične nadgradnje vključene v najemnino, oziroma, da bodo vaše razvojne ekipe delale z najsodobnejšo tehnologijo SLS 3D tiskanja.

 

Usposabljanje za uporabo

Za uporabo sodobnih SLS 3D tiskalnikov, izdelanih in oblikovanih za uporabo v lokalnih razvojnih skupinah, ne potrebujete zahtevnega usposabljanja. Verjetno pa boste potrebovali predstavitev, kako najbolje vključiti lokalni SLS 3D tiskalnik v svoje redno delo. Poskrbite, da boste svoj SLS 3D tiskalnik kupili pri podjetju, ki ve, kako pospešiti razvoj ter raziskave z uporabo lastnega SLS 3D tiskalnika.

V podjetju Solid World vam lahko svetujemo tako glede nakupa kot najema strojev, opravljamo pa tudi storitve 3D tiskanja. Za več informacij o 3D tiskanju nas pokličite na 01/422 49 00 ali nam pišite na #EM#6165666a706c7062487a656765697960627d763d677c#EM#.Želim predstavitev
3D natisnjeni polimerni prototipi

Sorodne vsebine

Ponujamo vam 3D tiskalnike Bambu Lab, 3D Systems, Desktop Metal in ETEC!
3D scan, meritve, kontrola


Prijava