Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00
 • Tehnična informatika
 • CNC servis
 • 3D tiskalniki
 • Storitve 3D tiskanja in CNC obdelave

BLOG: Zakaj imeti brezplačen 3DEXPERIENCE račun?

Piše: Tomaž Korošec

 • 3DEXPERIENCE platforma je zmogljiva "all-in-one" rešitev v oblaku za načrtovanje in upravljanje razvoja izdelkov od ideje do proizvodnje in prodaje ter komunikacijo med različnimi deležniki znotraj in izven podjetja, na ravni razvoja, proizvodnje, marketinga, prodaje, vodenja pa do zunanjih partnerjev in podizvajalcev. 
 • 3DEXPERIENCE platforma je obenem tudi stičišče znanja in informacij tako znotraj vašega podjetja kot na globalni ravni na nivoju vseh uporabnikov platforme, preko t.i. uporabniških skupnosti.
blog 3dx free
Čeprav so zmogljivosti 3DEXPERIENCE platforme na voljo v obliki različnih paketov in aplikacij, pa je delček zmogljivosti 3DEXPERIENCE platforme BREZPLAČNO na voljo prav VSAKOMUR, ki se na platformo registrira in pridobi svoj 3DEXPERIENCE ID.
(Če že imate svoj SOLIDWORKS ID (za dostop do MySolidWorks, Customer Portal, SOLIDWORKS Forum ipd.), je to hkrati tudi že vaš 3DEXPERIENCE ID in registracija le-tega ni potrebna.)
Z brezplačnim 3DEXPERIENCE ID-jem pridobite dostop do naslednjih funkcionalnosti:

Sodelovanje v javnih skupnostih (Public communities) na platformi, s čimer ostanete v koraku z novostmi, se povežete z drugimi uporabniki širom sveta, ki se soočajo s podobnimi izzivi kot vi, ter dostopate do podpore za različne programske rešitve, ki jih uporabljate.

Nekaj najbolj obiskanih skupnosti:
 • SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE User Community
 • 3DEXPERIENCE platform user's community
 • 3DEXPERIENCE World 2020
 • DraftSight
 • in še mnoge druge


 • Dostop do Marketplace aplikacij, preko katerih se povežete ter izkoristite storitve različnih ponudnikov, ki so že del katerega izmed 3 stebrov Marketplace-a:

 • Engineering – Povežite se z globalnimi ponudniki različnih inženirskih storitev, kot so digitalizacija, načrtovanje, certifikacija izdelkov idr.
 • Make – Naložite svoj model neposredno iz SOLIDWORKSa ali platforme in poiščite ustreznega vam najbližjega proizvajalca za izdelavo vašega izdelka, bodisi npr. v obliki strojno obdelanega kosa ali 3D tiska.
 • PartSupply – Najbolj celovit in inteligenten katalog 3D modelov in podatkov o dobaviteljih za standardne kupljene komponente.


 • 5GB prostora na 3DDrive hrambi v oblaku, kamor lahko shranjujete svoje datoteke.

  Datoteke lahko enostavno delite z drugimi uporabniki platforme (npr. sodelavci, partnerji, naročniki, podizvajalci), ki si jih lahko ogledajo neposredno v brskalniku preko aplikacije 3DPlay.

 • 2D in 3D CAD datoteke (SOLIDWORKS, STEP, DXF ipd.) se avtomatsko prikazujejo v 3DPlay
 • Composer interaktivne SMG datoteke se avtomatsko prikazujejo v 3DPlay
 • PDF datoteke in slike se avtomatsko prikazujejo v 3DPlay
 • Vse deljene datoteke, ki niso združljive z aplikacijo 3DPlay lahko še vedno prenesemo lokalno na svoj računalnik in odpremo z ustreznim programom.
 • Kako se registrirati?

  Obstoječi uporabniki SOLIDWORKS skupnosti:

  Tisti, ki že imate svoj SOLIDWORKS ID (za dostop do MySolidWorks, Customer Portal, SOLIDWOKRS Forum ipd.), imate obenem tudi že svoj 3DEXPERIENCE ID, ki je enak kot SOLIDWORKS ID, zato se lahko z njim enostavno vpišete v različne portale 3DEXPERIENCE platforme:

  1. Pojdite na povezavo: https://partsupply.3dexperience.3ds.com

  2. Kliknite "Log in" v zgornjem desnem vogalu spletne strani in se vpišite z uporabo SOLIDWORKS ID in gesla.

  Novi uporabniki (brez SOLIDWORKS ID-ja):

  Za nove uporabnike, ki še nimate SOLIDWORKS ID-ja, je postopek registracije sledeč:

  1. Pojdite na povezavo: https://partsupply.3dexperience.3ds.com

  2. Kliknite "Sign up" v zgornjem desnem vogalu spletne strani.

  blog 3dx free 1

  3. Vpišite zahtevane podatke in kliknite "Register"

  blog 3dx free 2


  S tem bo vaša registracija zaključena, obenem pa boste tudi avtomatsko vpisani v 3DEXPERIENCE platformo in imeli dostop do vaših brezplačnih funkcionalnosti.

  Na elektronski naslov boste dobili le še sporočilo s potrditveno povezavo.
  4. Do 3DDrive hrambe dostopate preko ustrezne ikone zgoraj desno (oznaka 1 na sliki). 3DDrive se odpre kot stranski zavihek, ki pa ga lahko z ustreznim klikom (2) povečate čez cel zaslon. Brskate lahko po bazi svojih datotek 'My Files' (3) oz. deljenih datotek 'Shared with me'.
  Preko Povleci&Spusti metode (4) lahko v 3DDrive enostavne že naložite prve datoteke.

  blog 3dx free 3

  5. Preko ikone za 3DSwym zgoraj desno lahko v stranskem razširljivem oknu dostopate do vseh brezplačnih skupnosti, z vsebinskimi objavami o različnih temah.

  Do 3DSwym skupnosti lahko dostopate tudi v načinu samostojne spletne strani preko povezave https://3dswym.com , ki jo je vredno shraniti pod priljubljene povezave.

  blog 3dx free 4

  6. Preko gumba 3DCompass gumba pa v podzavihku 'As a Business Model' dostopate do posameznih 3DEXPERIENCE Marketplace storitev.

  blog 3dx free 5

  Omejitve

  Brezplačen dostop do 3DEXPERIENCE portala ima določene omejitve v primerjavi s polnim dostopom:

  1. Ni 3DDashboarda – brezplačni uporabniki nimajo osnovne vloge Collaborative Business Innovator za komercialni dostop do platforme, zato nimajo na voljo 3DDashboard aplikacije (ali katerekoli druge aplikacije znotraj 3DCompassa), zato nimajo dostopa do t.i. Customer Cloud-a preko standardne povezave https://eu1-ifwe.3dexperience.3ds.com (ker te slednja preusmeri na 3DDashboard aplikacijo).

  Zato je smiselno, da si kot glavno 3DEXPERIENCE stran pod priljubljene shranite povezavo do javne 3DSwym strani.

  2. Ni opcije 'Share by Link' – brezplačni uporabniki nimajo možnosti deliti datoteke iz 3DDrive preko zunanje povezave (t.i. 'Share by Link'), saj je ta onemogočena na javni platformi.

  Datoteke lahko tako delijo le preko opcije 'Share with members' s konkretnimi uporabniki platforme preko njihovega 3DEXPERIENCE ID-ja oz. e-mail naslova, če še niso registrirani uporabniki.

  Če določena oseba še ni uporabnik platforme, dobi vabilo za delitev datoteke na e-mail naslov in lahko takrat opravi registracijo in dobi dostop do datoteke.
  Dodaten bonus

  Vsak 3DEXPERIENCE ID je avtomatsko dodan na javno platformo (Public Platform), kar pomeni, da lahko uporabnik preko javnih 3DSwym skupnosti in razprav komunicira s katerimkoli članom 3DEXPERIENCE platfome na svetu (3DS zaposlenimi, komercialnimi strankami in brezplačnimi uporabniki).
  Zaključek

  Brezplačen 3DEXPERIENCE ID vam omogoča dostop do kamenčka v mozaiku zmogljive in razsežne 3DEXPERIENCE platforme, ki pa prinaša že določene praktične koristi:

 • do 5GB oblačnega prostora za hrambo in deljenje podatkov
 • dostop do javnih 3DSwym skupnosti, v katerih se objavljalo praktične vsebine s celega sveta
 • dostop do 3DEXPERIENCE Marketplace-a z dostopom do komponent, proizvodnih podjetij in ponudnikov inženirskih storitev.
 • Z nakupom posameznih 3DEXPERIENCE komercialnih vlog za pokrivanje bodisi potreb poslovne komunikacije, razvoja izdelkov, upravljanja s podatki ali projekti ali drugih funkcionalnost platforme, lahko svoj obstoječi brezplačni 3DEXPERIENCE ID enostavno nadgradite v zmogljivejši komercialni ID.

  Za več informacij o 3DEXPERIENCE ponudbi obiščite našo podstran s ponudbo oz. nas kontaktirajte preko telefona 01/ 422 49 00 ali elektronske pošte.

  Sorodne vsebine

  Programske rešitve v oblaku
  

  Prijava