Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Zakaj za 3D tiskanje kovin izbrati tehnologijo metal binder jetting?

Piše: David Homar

V tem blogu bodo predstavljene prednosti, zmogljivosti in prihranki pri stroških, ki jih prinaša tehnologija binder jetting.

Kot prva sistema aditivne proizvodnje, ki ponujata prednosti, kot so serijska proizvodnja izdelkov za končno uporabo, množična prilagoditev izdelkov, proizvodnja brez orodja in še več, sta Shop System in Production System pripravljena zagnati revolucijo v proizvodnji, kar Desktop Metal imenuje Additive Manufacturing 2.0. 

3D tiskanje kovin izdelki
Prednost obeh sistemov je tehnologija 3D tiskanja binder jetting (z brizganjem veziva), tehnologija, ki omogoča aditivni proizvodnji, da tekmuje s tradicionalnimi metodami množične proizvodnje z zagotavljanjem množice prednosti - glavna med njimi je hitrost.

Ker je glavni sestavni del teh tiskalnikov brizgalna tiskalna glava – iste vrste tiskalnih glav najdemo v milijonih domačih tiskalnikov – lahko binder jetting tiskalniki izdelajo dele kar 100-krat hitreje kot sistemi s prašno posteljo z laserskim pretaljevanjem.

Medtem ko ta hitrost omogoča tiskalnikom s tehnologijo binder jetting, da zagotavljajo izdelke s stroški, ki se lahko kosajo s tradicionalnimi postopki, kot sta litje in kovanje, je hitrost le ena od mnogih prednosti.

Tehnologija binder jetting ponuja tudi številne prednosti tradicionalnega 3D-tiskanja – vse od zmožnosti ustvarjanja kompleksne geometrije, vključno z notranjimi funkcijami in kanali, do prilagojene oblike za zmanjšanje mase izdelka ali za zmanjšanje števila delov in več.

Kombinacija teh prednosti s hitrostjo tiskanja resnično omogoča potencial aditivne izdelave 2.0.

Rezilo strižnika
Poleg tega, da so hitri in zmožni izdelave kompleksnih oblik, so sistemi na binder jetting tudi neverjetno natančni.

Shop System je, z izvorno ločljivostjo 1200 dpi, binder jetting sistem z največjo resolucijo 3D tiska pri enem prehodu, ki je trenutno dobavljiv na trgu in lahko proizvede kar 670 milijonov kapljic veziva vsako sekundo. Ta preciznost olajša gradnjo izdelkov - kot je na primer rezilo strižnika - ki imajo neverjetno fine podrobnosti, kakršne bi običajno zahtevale izdelavo z zelo dragimi orodji.

Production System pa medtem združuje ločljivost 1200 dpi in višine plasti 50 µm z edinstvenim sistemom brizganja z enim prehodom, ki uporabi vsak premik tiskalne glave za izdelavo izdelkov.
Okvir ročne ure
Rezultat je sistem, ki ni le dovolj natančen za tisk okvirja ročne ure z natančnimi detajli okoli roba, ampak je tudi dovolj hiter, da jih izdela kar 1200 v enem samem delovnem volumnu 3D tiskalnika po ceni pod 2€.

Tako kot tudi drugi postopki 3D-tiskanja tudi postopek binder jetting omogoča enostavno prilagajanje dizajnov, saj za izdelavo ne potrebujemo nobenih prilagojenih orodij.

Za razliko od drugih pristopov pa binder jetting omogoča tudi serijsko proizvodnjo, kar pomeni, da lahko proizvajalci izdelajo več različic enega izdelka v enem tisku, kar na koncu pomaga zmanjšati stroške delov.

Eno od drugih ključnih področij, kjer se binder jetting sistemi odlikujejo, je povezano s tem, kaj se zgodi po končanem tisku izdelkov. Pri mnogih sistemih, ki temeljijo na laserju, je prvi korak po tiskanju večurna naknadna obdelava, da strojno odstranimo podporne strukture in proste dele, ki so bili med izdelavo privarjeni na gradbeno ploščo 3D tiskalnika.

Izdelki iz binder jetting sistemov so, za primerjavo, podprti z razsutim prahom v delovni komori, kar odpravlja potrebo po zamudni naknadni obdelavi. Ne-poraba podporne strukture prav tako omogoča, da so deli zelo gosto ugnezdeni, kar poveča število proizvedenih izdelkov na gradnjo in na koncu pomaga znižati stroške na kos.

Binder jetting sistemi lahko v celoti ponovno uporabijo nestrjen prah saj ta ni bil toplotno obremenjen – Production System omogoča reciklažo do kar 99 odstotkov neuporabljenega prahu – kar ima za posledico manj odpadkov in večjo stroškovno učinkovitost.
Odstranjevanje podpore
Shop System je s praški in parametri obdelave namiznih kovin zasnovan tako, da je rešitev za brizganje veziv na ključ, ki uporabnikom omogoča preprost prehod od načrtovanja do končnega dela.

Med najpomembnejšimi značilnostmi teh izdelkov je dejstvo, da so izdelki, narejeni s tehnologijo binder jetting, izotropni oziroma imajo enake mehanske lastnosti v vseh smereh.

To ni vedno veljalo za 3D-natisnjene dele. Ker so zgrajeni plast za plastjo, so lahko nekateri izdelki - odvisno od načina tiskanja - trdnejši v eni smeri kot v drugi. Za kompenzacijo razlike so bili oblikovalci prisiljeni prilagoditi 3D modele izdelkov za tiskanje, da bi zagotovili mehanske napetosti vzdolž njihove najmočnejše osi.

Izdelki narejeni s tehnologijo binder jetting izstopijo iz peči popolnoma zgoščeni, kar pomeni, da so enako trdni v vseh smereh, kar daje oblikovalcem in inženirjem več svobode pri oblikovanju in tiskanju izdelkov na način, ki najbolj ustreza njihovim potrebam.

Izdelava s tehnologijo binder jetting spremeni tudi stroškovno enačbo v primerjavi s tradicionalno proizvodnjo, v kateri so večinoma prevladovali stroški dela in materiala.

Za primerjavo, tehnologija binder jetting uporablja cenejše materiale, vendar ima višje stroške opreme, pri čemer daje večji poudarek opremi in stroškom dela, povezanim z odstranjevanjem prahu.

Ker so hitrejši in bolj produktivni, lahko binder jet sistemi pomagajo znižati te stroške opreme, saj proizvajalcem omogočajo hitrejšo amortizacijo stroškov opreme z večjimi količinami proizvodnje. Na strani stroškov dela pa se pričakuje znižanje stroškov z razvojem avtomatizacije.

Z naložbo v sisteme binder jetting lahko proizvajalci kovinskih delov končno pričakujejo različne prihranke – začetne prihranke zaradi nižjih stroškov materiala ter proizvodne učinkovitosti in hitrosti ter kasnejše prihranke zaradi zmanjšanja stroškov dela.

Vendar pa se zdi, da bo vpliv tehnologije binder jetting verjetno segel dlje od proizvodnega prostora.

Ključna tehnologija – binder jettig, ki poganja nastanek aditivne proizvodnje 2.0, je danes na robu revolucije, ki bo preoblikovala naš način izdelave mnogih stvari, ki jih uporabljamo vsak dan.
Desk Metal Shop System
Podjetje Solid World d.o.o. je zastopnik za 3D tiskalnike proizvajalca Desktop Metal, ki omogočajo izdelavo kovinskih delov s tehnologijo binder jetting. Poleg zastopstva vam v podjetju Solid World omogočamo tudi storitev 3D tiskanja kovinskih izdelkov. V primeru vprašanj nas kontaktirajte na email #EM#6165666a706c7062487a656765697960627d763d677c#EM# ali na telefon 031 817 038.

Sorodne vsebine

Ponujamo vam 3D tiskalnike Sindoh 3DWOX in Wematter!
3D scan, meritve, kontrola


Prijava