Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

BLOG: Zmogljiva simulacijska orodja za SOLIDWORKS uporabnike

Povzeto po engineering.com

Kaj je načrtovanje, podprto s simulacijami? Ta metoda razvoja izdelka širi vlogo programske opreme za analizo končnih elementov (FEA). 

Namesto da prihrani simulacijo za poznejše faze načrtovanja, načrtovanje, podprto s simulacijami, spodbuja zgodnejšo in pogostejšo uporabo FEA v ciklu načrtovanja.

V tem blogu bomo preučili prednosti načrtovanja s pomočjo simulacijskih orodij, ki so na voljo SOLIDWORKS uporabnikom.
products simulation validation prototype test hero 002

Pomen načrtovanja, ki je podprto s simulacijami

Simulacije so zmogljivo orodje. Čeprav so še vedno ključnega pomena pri potrjevanju modelov, ima uporaba simulacij tudi številne prednosti pri načrtovanju modelov. Inženirji konstruktorji, ki uporabljajo simulacijo, lahko hitreje izboljšajo svoje modele, tako da prej odkrijejo težave in jih preprečijo, preden postanejo dragi in zamudni.

Podjetja, ki so sprejela načrtovanje, podprto s simulacijami, porabijo manj časa in denarja za fizično izdelavo prototipov, njihov celoten časovni okvir razvoja izdelkov pa je skrajšan za povprečno 13 odstotkov.

»Cilj je zagotoviti simulacijo zgodaj v procesu načrtovanja,« je pojasnil Nicolas Tillet, vodja portfelja 3DEXPERIENCE.

»Projektantom želimo ponuditi orodja za še večje premikanje meja in več inovacij, tako da lahko s temi orodji testirajo večje in kompleksnejše izdelke.«

Ogledali si bomo demokratizirana simulacijska orodja, ki so na voljo SOLIDWORKS uporabnikom, od zmogljivosti desktop orodij SOLIDWORKS Simulation do orodij za analizo v oblaku, ki so na voljo na platformi 3DEXPERIENCE.
solidworks simulation

Načrtovanje, ki je podprto s simulacijami, samo po sebi vodi gibanje, ki ga nekateri imenujejo demokratizacija simulacije.

Cilj tega gibanja je ustvariti orodja, ki omogočajo vse več uporabnikom, da izkoristijo FEA.

Načrtovanje, ki je podprto s SOLIDWORKS Simulation

SOLIDWORKS Simulation je dodatek, ki zagotavlja integriran FEA delovni prostor znotraj 3D CAD SOLIDWORKS. Z enakim uporabniškim vmesnikom kot SOLIDWORKS, SOLIDWORKS Simulation inženirjem nudi znano in intuitivno FEA platformo, ki jo je mogoče zlahka vključiti v njihov CAD delovni tok.

"SOLIDWORKS Simulation zagotavlja SOLIDWORKS CAD uporabnikom najboljšo integracijo in asociativnost s SOLIDWORKS CAD modeli," je povedal Mai Doan, višji vodja portfelja 3DEXPERIENCE.

»To torej pomeni, da ko posodobite svoj model v CAD-u – spremenite dimenzijo, dodate radij funkcije – se spremembe samodejno prenesejo v vaš model FEA, ne da bi vam bilo treba izvoziti model iz CAD-a. Resnično poenostavi potek dela, uporabnikom olajša hkratno delo na CAD-u in simulacijah.”

Integrirano orodje FEA uporabnikom omogoča dostop do širokega nabora vrst analiz, od najpogostejše linearne statične analize do bolj zapletenih ne-linearnih študij.

Ko gre za simulacijo, je natančnost izjemnega pomena. Poročilo iz leta 2019 razkriva, da SOLIDWORKS Simulation zagotavlja vrednosti analize v povprečju 1 odstotka standardnih rezultatov, ki jih zagotavlja AFNOR, francosko združenje za standardizacijo.

SOLIDWORKS Simulation je na voljo kot trajna licenca in ponuja različne vrste analiz, odvisno od različnih uporabniških zahtev:

solidworks simulation

SOLIDWORKS uporabniki lahko preizkusijo SimulationXpress, preprosto FEA orodje, ki je priloženo vsakemu SOLIDWORKS sedežu. Različica SimulationXpress, ki je priložena SOLIDWORKS Standard in Professional, je omejena na linearno statično analizo za posamezne kose.

V SOLIDWORKS Premium ponuja SimulationXpress več funkcij, vključno z možnostjo izvajanja linearnih analiz na sestavih.

Načrtovanje, podprto s simulacijami 3DEXPERIENCE Works

Čeprav SOLIDWORKS Simulation ponuja številne vrste analiz in je integriran neposredno v SOLIDWORKS, bodo nekateri CAD uporabniki raje uporabljali FEA orodja, ki so na voljo na platformi 3DEXPERIENCE.

3DEXPERIENCE WORKS je del platforme 3DEXPERIENCE v oblaku, podjetja Dassault Systèmes in ponuja napredne simulacijske aplikacije za SOLIDWORKS uporabnike in je še posebej primeren za nelinearno analizo.

»Kar poskušamo doseči s 3DEXPERIENCE WORKS, je dodati moč pogojem simulacije za SOLIDWORKS uporabnike,« je pojasnil Tillet.

»Je za podjetja vseh velikosti – mala, srednja ali velika. Temelji na platformi 3DEXPERIENCE, zato deluje v oblaku, da izkoristi orodja za sodelovanje, pa tudi skupno rabo podatkov in varen podatkovni center.«
simulia

Čeprav ni neposredno integriran v SOLIDWORKS, je 3DEXPERIENCE WORKS zasnovan za tesno sodelovanje s SOLIDWORKS-om in ponuja številne enake prednosti kot SOLIDWORKS Simulation.

Obstaja konektor, ki SOLIDWORKS uporabnikom omogoča zagon simulacije v 3DEXPERIENCE WORKS neposredno iz SOLIDWORKS-a, pri čemer odpre svoje CAD modele na platformi v oblaku z nedotaknjenimi podatki.

Vse spremembe CAD modela se samodejno prenesejo v 3DEXPERIENCE WORKS.

»Glede kontinuitete podatkov in krivulje učenja je gladek prehod, saj je na voljo neposreden dostop iz SOLIDWORKS-a,« je dejal Tillet.

3DEXPERIENCE WORKS ponuja številne različne zmožnosti analize, ki ustrezajo širokemu krogu uporabnikov in primerov uporabe.

Vključuje orodja za strukturno analizo, od običajnih linearnih statičnih študij do napredne nelinearne analize in hitre simulacije udarcev.

3DEXPERIENCE WORKS vključuje tudi zmogljivosti za računalniško dinamiko tekočin (CFD) in simulacijo brizganja plastike ter orodja za pregledovanje in primerjavo rezultatov analiz.
Za najnaprednejše uporabnike 3DEXPERIENCE WORKS ponuja obsežne nelinearne zmogljivosti, ki jih ponuja Abaqus FEA solver.

Ti uporabnikom omogočajo izvajanje nelinearnih statičnih študij za velike deformacije in drsne kontakte.

Uporabniki imajo tudi možnost reševanja hitrih dogodkov, kot so preizkusi padcev, s pomočjo visoko zmogljivega računalništva (HPC).

Po Tilletovih besedah 3DEXPERIENCE WORKS ponuja simulacijo uporabnikom, od začetnikov do strokovnjakov.

Dodatek k prilagodljivosti platforme je naročniški model, v katerem lahko uporabniki licencirajo orodja, ki jih potrebujejo bodisi četrtletno ali letno, in prilagodijo svoj dostop glede na svoje potrebe.

»Dejstvo, da imamo to prilagodljivost, je plus, saj imamo veliko majhnih strank, ki potrebujejo simulacijo na določenem projektu,« je dejal Tillet.

"Lahko kupite tisto, kar v določenem obdobju potrebujete in glede na potrebe projekta in uporabnika izberete, kaj vam najbolj ustreza."

Spekter simulacij

Pri razmišljanju o različnih možnostih simulacije bi morali SOLIDWORKS uporabniki upoštevati nekaj dejavnikov.

Tako simulacijski rešitvi SOLIDWORKS Simulation kot 3DEXPERIENCE WORKS sta primerni za običajne simulacijske potrebe, vendar bi se morali uporabniki, ki potrebujejo napredne možnosti mrežnega povezovanja ali nameravajo izvesti obsežno nelinearno analizo, obrniti na platformo v oblaku.

»Imamo stranke, pri katerih smo opazili razliko [za nelinearno analizo] med 20 urami v SOLIDWORKS Simulation in 40 minutami s 3DEXPERIENCE WORKS,« je dejal Tillet.

Ko uporabljajo 3DEXPERIENCE WORKS, lahko uporabniki izkoristijo vire oblaka za izvajanje analiz in povečajo na toliko jeder, kot je potrebno za učinkovito izvesti študijo.

Uporabniki lahko izvajajo tudi lokalne študije na do štirih jedrih (ali več z nakupom kreditov).

V nasprotju s tem SOLIDWORKS Simulation ponuja le lokalne študije. Konec koncev so simulacijske rešitve, ki so na voljo SOLIDWORKS uporabnikom, namenjene zagotavljanju prilagodljivega nabora možnosti za uporabnike vseh vrst.

"Za vsemi simulacijskimi aplikacijami stoji poenotena razvojna ekipa in vse se med seboj dopolnjujejo," pravi Tillet.

»SOLIDWORKS Simulation je preizkušena rešitev, ki je vgrajena v SOLIDWORKS, in je odlična v tem, kar počne,« je dejal.

»Če iščete več moči za reševanje kompleksnejših problemov, kot so zelo nelinearni problemi, bi bil to močan razlog, da razmislite o simulaciji s 3DEXPERIENCE WORKS. Lahko bi izkoristili oba in drug drugega bosta dopolnjevala.”

Za podrobnejše informacije o načrtovanju, ki je podprto s simulacijami, in FEA orodja, ki so na voljo SOLIDWORKS uporabnikom, preberite nedavno raziskovalno poročilo engineering.com.
Za dodatne informacije o simulacijskih rešitvah nas pokličite na 01/422 49 00 ali nam pišite na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Izpostavite svoje konstrukcije enakim pogojem, kot bodo kasneje izpostavljeni pravi izdelki v realnem okolju. Izboljšajte kvaliteto izdelkov in zmanjšate stroške za izdelavo in testiranje prototipov.
Napredne simulacijske zmogljivosti v oblaku


Prijava