01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00

Katere so prave za vas, trajne ali najete licence?

SOLIDWORKS ima različne možnosti licenciranja, ki so zasnovane tako, da ustrezajo različnim potrebam naših strank in uporabnikov. V industriji programske opreme na splošno obstajata dve kategoriji licenc:
  • trajne licence (npr. nakup lastne licence za trajno rabo, z neobvezno storitvijo vzdrževanja) in
  • najete licence (tj. plačate le za obdobje, ko uporabljate oz." najamete" programsko opremo, npr. 90 dni, 1 leto). 
SOLIDWORKS  ponuja obe možnosti. Tako se stranke same odločijo katero možnost bodo uporabile, odvisno od njihovih potreb.

Slika 1 desno: Samostojne / trajne licence s storitvijo vzdrževanja za posameznega uporabnika, kot je prikazano v "Help- Show licence".clanek samostojna licenca ali najem 500x400
Trajna licenca je daleč najbolj priljubljena možnost za SOLIDWORKS stranke. Trajna licenca, kot že pove ime, nikoli ne poteče.

Nekdo, ki je kupil SOLIDWORKS `95 pred mnogimi leti brez vzdrževanja, bi lahko teoretično imel licenco za večno, dokler je na voljo delujoč operacijski sistem.

Trajna licenca z vzdrževanjem omogoča dostop do najnovejših izdaj in servisnih paketov, tehnične podpore, baze znanja, portala za stranke, storitve MySolidWorks itd., da lahko v celoti optimizirate svojo naložbo v SOLIDWORKS.
Trajno licenciranje z vzdrževanjem ponuja najnižje skupne stroške lastništva na dolgi rok.

Kupci imajo tudi v mislih, da si z lastno programsko opremo (s pridržkom do licenčne pogodbe EULA) zagotovijo, da bodo podatki in intelektualna lastnina, ki so plod njihovega avtorstva, vedno dostopna in na voljo.

Stranke, ki izberejo najete licence, imajo obstoječe proizvodne linije, ki se nenehno izboljšujejo in nadgrajujejo; oddelke za raziskave in razvoj, ki pripravljajo nove produkte; oz. predvidene projekte v prihodnosti. Financiranje za inženirsko programsko opremo, kot je SOLIDWORKS, navadno izhaja iz investicij v osnovna sredstva.
V nasprotju s tem zahtevajo najete licence znatno nižjo začetno naložbo, zato so privlačne za zagonska podjetja in podjetja, ki se financirajo s tveganji, ali če prihodnost podjetja ali storitve še ni v celoti določena ali realizirana.
Slika 2: Tipična primerjava stroškov med trajno in najeto licenco v industriji programske opreme. Kot je razvidno iz grafa, se po treh letih stroški najete in trajne licence izenačita.
Najete licence se pogosto navedejo kot operativni strošek v primerjavi z investicijo v osnovna sredstva ter nudijo največjo prilagodljivost za količino licenc programske opreme, ki jih potrebujete, v katerem koli trenutku, hkrati pa je v njej vključena tudi podpora v sklopu vzdrževanja.


Slika 3: »Pomoč - prikaži licence« znotraj aplikacije, ki prikazuje kombinirane najete in trajne licence za posameznega uporabnika.

Najem licenc je možen za skoraj vse SOLIDWORKS produkte.
Mnogi prodajalci v industriji programske opreme niso podvrženi trajnim licencam in ponujajo le možnost najema. Primer: Adobe, Autodesk ter PTC.

V družbi SOLIDWORKS ne načrtujemo s prenehanjem prodaje ali umikom trajnih licenc.

Zavedamo se, da trajne in najete licence služijo različnim potrebam naših strank, pri izdajanju licenc pa ne obstaja pristop, ki bi ustrezal vsem potrebam naših strank.

Za več informacij o najetih in trajnih licencah nas pokličite na 01/ 422 49 00 ali nam pišite na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#.

Sorodne vsebine

Programska oprema SolidWorks nudi zmogljivo zasnovo in izjemno intuitiven uporabniški vmesnik, ki pospeši proces načrtovanja in izboljša učinkovitost vaše ekipe.


Prijava