Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

Solid World d.o.o., SolidCAM Additive in Desktop Metal z roko v roki

SolidCAM je naš najstarejši partner. Že 20 let tržimo njihovo istoimensko programsko opremo, ki se je močno zasidrala v industrijo tako v Sloveniji kot tudi v širši Adriatik regiji.

Že pred leti smo vstopili v svet dodajalnih tehnologij na področju polimerov, sedaj pa v sodelovanju s SolidCAM Additive to dejavnost širimo še na področje 3D tiskanja kovinskih kosov.

Solid World d.o.o., Slovenija s tem sledi strategiji SolidCAM Additive pisarn po svetu, ki opremljajo svoje CNC + AM centre s sistemi za tiskanje kovin in tržijo sisteme proizvajalca Desktop Metal. Povezovanje CNC in AM tehnologije je pomembno, saj dodajalne tehnologije potrebujejo CNC dodelave na mestih, kjer moramo zagotavljati tolerance in ujemanje z drugimi sestavnimi deli. SolidCAM Additive tako preko svoje mreže osvešča svoje uporabnike o prednosti in pomembnosti kombiniranja AD+CNC tehnologij.

V naših poslovnih prostorih smo namestili Desktop Metal Shop System™, ki je svetovna uspešnica na področju 3D tiskanja po postopku brizganja veziva v kovinski prah (metal binder jet oz. MBJ). Sistem bo služil predvsem za demonstracije, izobraževanje, usposabljanje, testiranje in validiranje tehnoloških postopkov.

Shop System™ je sposoben tiskati izdelke iz nerjavnega jekla, kobalt-krom jekla in nikelj-krom superzlitin. Izdelki natisnjeni s Shop System™ dosežejo po sintranju izotropno strukturo s polno gostoto. Zaradi visoke resolucije tiskanja dobimo izjemno kvalitetno površine (hrapavost do 4 µm Ra) z natančno natisnjenimi detajli.
Natisnjene izdelke lahko mehansko obdelujemo s CNC rezkanjem, struženjem ali brušenjem. Fizikalne lastnosti natisnjenih delov so odvisne od uporabljenih materialov. Npr. martenzitno nerjavno jeklo 17-4PH ima izjemno širok spekter uporabe. Po precipitacijskem utrjevanju doseže visoko trdnost in trdoto. Nerjavno jeklo 316L se zaradi dobre korozijske obstojnosti uporablja v medicini, ladjedelništvu, procesni tehniki in prehrambeni industriji. CoCrMo se uporablja v zobotehniki in medicini za izdelavo različnih vsadkov, za izdelavo turbinskih usmerjevalnih lopatic, gorivnih šob ipd. Inconel ali superzlitine na osnovi niklja so odporne na mehansko utrujanje, toplotno utrujanje in ne oksidirajo. Zaradi teh lastnosti se pogosto uporabljajo v letalstvu, procesni tehniki, kemični industriji ipd.


Sorodne vsebine

Ponujamo vam 3D tiskalnike Bambu Lab, 3D Systems, Desktop Metal in ETEC!


Prijava