Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

Dopolnitve modela licenciranja in spremembe cenika programskih rešitev DASSAULT SYSTEMES SOLIDWORKS po 1.7.2023

Podjetje Dassault Systemes, kot proizvajalec programske opreme SOLIDWORKS in 3DEXPERIENCE, intenzivno vlaga v tehnologije prihodnosti, kamor spadajo tudi rešitve za upravljanje s podatki in sodelovanje v oblaku. Kot je običajno že na mnogih področjih, se tudi pri razvoju in proizvodnji izdelkov strmo povečuje vsakdanja uporaba oblačne infrastrukture in povezanih rešitev. Razlogi so prihranek na stroških lastnih strežnikov, večja varnost, enostavna dostopnost podatkov in izboljšano sodelovanje iz katere koli lokacije ter skupek novih zelo praktičnih spletnih orodij, ki upravljanje s podatki ter sodelovanje v razvoju in proizvodnji dvignejo na učinkovitejšo in uporabniku prijaznejšo raven. Prevod novice, ki jo je proizvajalec objavil na svojem blogu, lahko preberete tukaj.

Da bi se povečala dostopnost oblačnega upravljanja s podatki čim večjemu krogu uporabnikov SOLIDWORKS licenc, bo od 1.7.2023 vsaka nova najeta ali kupljena licenca SOLIDWORKS CAD vključevala tudi sveženj treh modulov za upravljanje s podatki iz platforme 3DEXPERIENCE. Gre za rešitve 3DSwymer, Collaborative Industry Innovator in Collaborative Designer for SOLIDWORKS. Praktičen prikaz uporabnosti sklopa teh rešitev smo pripravili v blogu.

Tudi vsako podaljšanje najema obstoječih SOLIDWORKS CAD licenc bo vključevalo oblačne storitve, zaradi česar se bo cena dvignila za 324 €*. Izjema je paket SOLIDWORKS Standard, pri katerem se bo lahko najem podaljšal tudi brez vključenih oblačnih storitev. V primeru hkratnega triletnega najema do vključno 30.6.2023 vam tretje leto podarimo.

Uporabniki obstoječih SOLIDWORKS trajnih licenc na vzdrževanju lahko ohranijo aktualen paket rešitev ali se odločijo za nadgradnjo vzdrževanja na nivo, ki vključuje tudi paket 3DEXPERIENCE rešitev za oblačno upravljanje s podatki. 

Obstoječe licence SOLIDWORKS CAD izven vzdrževanja, ki se bodo obnavljale po omenjenem datumu, bodo dobile samodejno vključene oblačne storitve, pri čemer se bo vzdrževanje podražilo za 324 € ne glede na vrsto CAD paketa. V primeru obnove vzdrževanja do vključno 30.6.2023, se ohranja obstoječa cena in vsebina paketa, omogočamo pa tudi 70-100% popusta pri plačilu prekinitvene pristojbine.

Ker Dassault Systemes spoštuje potrebe uporabnikov in poskuša ponuditi različne možnosti uporabe licenc, bo tudi po 1.7.2023 bo še vedno mogoče kupiti trajne licence SOLIDWORKS, le da bo pogoj hkratno naročilo dveh začetnih let vzdrževanja, ki bodo kot rečeno vsebovale tudi oblačne storitve, cena vzdrževanja pa bo višja za 324 € na leto. Za nakup trajnih licenc do vključno 30.6.2023 omogočamo posebne ugodnosti.

Za svetovanje in dodatna pojasnila, kakšna bi bila optimalna odločitev za vas, smo vam na voljo na 01/4224 900 ali #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM#, nekaj najpogostejših situacij pa je opisanih spodaj.
*Izjema so samostojne SOLIDWORKS Premium licence, kjer se cena poviša za 452 €.


POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Novica Vzdrževanje SOLIDWORKS
Katere prednosti nam prinašajo storitve v oblaku?
Prednosti so prihranek na stroških lastnih strežnikov, večja varnost, enostavna dostopnost podatkov in izboljšano sodelovanje s katere koli lokacije ter skupek novih, zelo praktičnih spletnih orodij, ki upravljanje s podatki ter sodelovanje v razvoju in proizvodnji dvignejo na učinkovitejšo in uporabniku prijaznejšo raven.
Kako je z varnostjo podatkov v oblaku?
Dassault Systèmes postavlja varnost in zasebnost na prvo mesto. Kibernetska varnost je zagotovljena po najvišjih industrijskih standardih (ISO/IEC 27001:2017 in ISO/IEC 27701:2019), tako kot so varovane oblačne aplikacije za poslovno rabo. Proizvajalec nenehno izboljšuje ukrepe za zagotavljanje varnosti in zasebnosti v duhu inovativnosti in odličnosti, ter zagotavlja podporo strankam na najboljši možni način. Podrobneje si lahko o tem preberete v tej publikaciji.
Zakaj bodo cene podaljšanja vzdrževanj in najemov licenc po 1.7.2023 višje?
Cene se bodo povišale na račun dodatnih treh modulov za upravljanje s podatki in sodelovanje s platforme 3DEXPERIENCE, ki bodo vključeni v storitev vzdrževanja in najema, in sicer 3DSwymer, Collaborative Inustry Innovator in Collaborative designer for SOLIDWORKS. Te oblačne storitve zagotavljajo mnogo prednosti, ki jih podjetja potrebujejo za doseganje vedno hitrejšega tempa inovacij. Cena vzdrževanja ali najema licence, ki bo vključevala te oblačne storitve bo višja za 324 €.
Pri podaljšanju najema obstoječih SOLIDWORKS CAD licenc brez oblačnih storitev bo cena zaradi upoštevanja inflacije višja za 5%.
Imamo trajno licenco SOLIDWORKS z aktivnim vzdrževanjem. Bodo pri obnovi vzdrževanja samodejno vključene tudi storitve v oblaku?
Ne, lastniki licenc z aktivnim vzdrževanjem se lahko sami odločijo med podaljšanjem obstoječe storitve in vključitvijo 3DEXPERIENCE oblačnih storitev. V prvem primeru bo cena vzdrževanja ostala enaka, v drugem primeru pa bo cena višja za 324 €.
Imamo licenco SOLIDWORKS, vzdrževanja pa je iztečeno. Razmišljamo o obnovi vzdrževanja. Kaj ta sprememba pomeni za nas in zakaj je smotrno obnoviti vzdrževanje pred 1.7.2023?
Če vzdrževanje podaljšate do vključno 30.6.2023, ga lahko podaljšate pod obstoječimi pogoji, torej po trenutni ceni in brez storitev v oblaku. Če se za obnovo vzdrževanja odločite od vključno 1.7.2023 dalje, bo to vključevalo tudi storitve v oblaku, cena pa bo višja za 324 €. Pri obnovi vzdrževanja je v obeh primerih potrebno poravnati tudi stroške prekinitvene pristojbine. Ti stroški so odvisni od zadnje dobavljene verzije licence oz. datuma izteka vzdrževanja. Poleg tega za obnovo vzdrževanja do 30.6.2023 nudimo izjemne ugodnosti.
Imamo letni najem licence. Ali bodo pri podaljšanju najema licence vključene tudi storitve v oblaku? Kakšna bo cena?
Pri podaljšanju najema obstoječih SOLIDWORKS CAD licenc boste lahko izbirali med dvema možnostma. Če bo podaljšanje vključevalo oblačne storitve, se bo cena dvignila za 324 €*. Če pa boste najem podaljšali brez vključenih oblačnih storitev, bo cena najema za 5% višja kot doslej.
*Izjema so samostojne SOLIDWORKS Premium licence, kjer se cena poviša za 452 €.
Zanimamo se za novo licenco SOLIDWORKS. Kakšne so naše opcije?
Če se za nakup odločite do vključno 30.6.2023, lahko trajno licenco kupite po trenutni ceni z minimalno enim letom vzdrževanja brez storitev v oblaku. Pri nakupu trajne licence od vključno 1.7.2023 dalje je potrebno poleg nakupa licence aktivirati dve leti vzdrževanja, ki vključuje tudi storitve v oblaku in je dražje za 324 €/leto. Če se boste odločili, da vzdrževanja po dveh letih ne podaljšate, bo licenca ostala trajna, vendar pa ne boste imeli več dostopa do storitev v oblaku, posodabljanja verzije in podpore. Do vključno 30.6.2023 se lahko odločite za najem licence z ali brez vključenih storitev v oblaku. Pri najemu trajne licence od vključno 1.7.2023 dalje so storitve v oblaku vključene v ceno letnega najema.
Že sedaj uporabljamo rešitve za sodelovanje v oblaku. Imamo trajno namizno licenco SOLIDWORKS in vloge Collaborative Industry Inovator, 3DSwymer in Collaborative Designer za SOLIDWORKS v oblaku. Kaj bo ta sprememba pomenila za nas?
Ker po novem vzdrževanje SOLIDWORKS vključuje te tri vloge, boste lahko podaljšali vzdrževanje SOLIDWORKS po novem modelu. Ta naročnina bo za vas cenejša, kot če bi zadržali obstoječi model, obdržali pa boste vse funkcionalnosti, ki ste jih imeli doslej. Cena letnega najema teh treh vlog je 1.500 €, razlika v ceni najema SOLIDWORKS brez in z rešitvami v oblaku pa je 324 €.
Ali bo po 1.7.2023 še mogoče kupiti trajno licenco SOLIDWORKS?
Da, po 1.7.2023 bo še vedno mogoče kupiti trajno licenco SOLIDWORKS, skupaj z dveletnim vzdrževanjem, ki bo vsebovalo tudi oblačne storitve, cena vzdrževanja pa bo višja za 324 € na leto.
Kje lahko najdemo več informacij o spremembah modela licenciranja programskih rešitev SOLIDWORKS po 1.7.2023?
Več informacij dobite na naši spletni strani. Če imate dodatna vprašanja glede sprememb, ki prihajajo v juliju, nam pišite na #EM#696f646c4476696b616d7d647e616a216378#EM# ali nas pokličite: 01/422 49 00.

Sorodne vsebine

Programska oprema SOLIDWORKS nudi zmogljivo zasnovo in izjemno intuitiven uporabniški vmesnik, ki pospeši proces načrtovanja in izboljša učinkovitost vaše ekipe.


Prijava