01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00

Zakaj preiti na 3D načrtovanje?

V današnjem svetovnem gospodarstvu postaja vse težje tekmovati. Uspešni voditelji prepoznajo potrebo po prilagajanju na vedno hitreje spreminjajoče se načine poslovanja v globalnem okolju. Ti vodje si prizadevajo ustvariti konkurenčne prednosti okoli ključnih kompetenc organizacije, obenem pa tudi zmanjšati stroške svojega poslovanja.
V svetu razvoja izdelkov se konkurenčna prednost vrti okoli izboljševanja izdelkov in optimizacije razvojnega procesa. Da se njihovi izdelki razlikujejo od konkurence morajo proizvajalci upoštevati različne dejavnike, kot so uspešnost izdelka, inovativnost, kakovost in personalizacija. V študiji Tech-Clarity  "Upravljanje življenjskega cikla izdelka onstran upravljanja CAD"  je 192 vprašanih odgovarjalo na to, kako se razlikujejo od svojih konkurentov.

Vlaganje v načrtovanje izdelkov
Podjetja vlagajo v načrtovanje izdelkov, da znižajo svoje stroške in izboljšajo učinkovitost, oboje pa vpliva na proizvodno linijo. Hitri cikli izdelkov zmanjšujejo priložnosti za največji možni prihodek. Ponavadi so izdelki nadomeščeni s še novejšimi izdelki, kar zmanjšuje možnost dodatnega prihodka. Poleg tega čim hitreje podjetje sprosti svoj izdelek, manjša je investicija v razvoj, kar olajša poplačilo teh stroškov. Prvi na trgu ima tudi konkurenčno prednost za večji tržni delež, kar vodi do višjih prihodkov.
Spodnji diagram navaja glavne razloge podjetij, ki vlagajo v proces načrtovanja, vključno z menjavo CAD orodij. Najbolj pogosta razloga sta bili nižji stroški (63 odstotkov) in krajši čas načrtovanja izdelkov (61 odstotkov), sledi boljša kakovost / zanesljivost izdelkov (59 odstotkov).

sw blog zakaj 3D jul 2017

Dodatni stroški lahko prihajajo tudi iz IT področja. Poročilo "Consolidating CAD" Tech-Clarity ugotavlja, da obstajajo druge koristi povezanih CAD rešitev, ki presegajo prihranke pri stroških licenciranja in strojni opremi. Poročilo navaja: »Z IT-perspektive konsolidacija omogoča zmožnost usmeriti vire na manjše število rešitev. To zmanjšuje delovno obremenitev in stroške ter omogoča IT-ju višjo stopnjo poslovne podpore z današnjimi organizacijami ... Poleg prihrankov pri stroških pa so še večje strateške koristi ... Na primer, enotno CAD okolje lahko omogoči strategijo "načrtovanje kjerkoli - izdelavo kjerkoli". Ta pristop omogoča podjetjem, da se hitro prilagajajo tržnim spremembam in pomanjkanju virov, saj ponujajo možnost prenosa načrtovalskih ali proizvodnih objektov brez dodatnih skrbi, da bi podatki, orodja ali načrtovalski procesi postali nezdružljivi. "
Možne naložbe v načrtovanje lahko vključujejo spremembo orodij CAD. Obstaja veliko razlogov, zakaj naj podjetje zamenja CAD orodje. Na primer, Arihant, proizvajalec opreme za otroška igrišča in vodnih parkov, je iskal rešitev, ki bi bila lažja in hitrejša, zato da bi podjetje lahko povečalo produktivnost. "Morali smo postati bolj učinkoviti za povečanje prometa," pravi pomočnik direktorja za načrtovanje Mithun S. Mandal. "Drugi cilji, povezani s prehodom na SOLIDWORKS, so bili boljša grafična predstavitev modelov izdelkov, krajši cikli načrtovanja in rast v zaposlovanju."
Sprememba se je gotovo izplačala. Od uvedbe SOLIDWORKSa je Arihant dosegel neverjetno rast, saj je v dveh letih povečal letne prihodke za 250 odstotkov. Če želite izvedeti več, preberite celotno študijo "Sliding Through Water Park in razvoj opreme za igrišča s SOLIDWORKS."

sw blog zakaj 3D jul 2017 1


Prijava