Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

AGROMEHANIKA d.d.

Opis podjetja:
Agromehanika je vodilni proizvajalec kmetijske mehanizacije v Sloveniji in širši Evropi. Že 50 let je Agromehanika sinonim za kvaliteto, zaupanje in razvoj. Podjetje se je začelo razvijati ob koncu šestdesetih in tako je danes Agromehanika eden večjih proizvajalcev kmetijske mehanizacije v osrednji Evropi.  Večji del proizvodov je izvoženih v države Evrope. Vsako leto se prodaja širi tudi preko morja. Danes se naši proizvodi prodajajo v več kot 30-ih državah po celem svetu. Naše posrednike lahko najdete v Evropi, Aziji, Afriki in Avstraliji.

Proizvodni program:
1. Škropilnice AGS in pršilniki AGP so glavni proizvodi v našega podjetja. Dolgoletne izkušnje in kvalitetno znanje omogočata veliko ponudbo profesionalne škropilne tehnike ter rezervnih delov. Razvojni oddelek zagotavlja visoko kvaliteto in konstanten napredek.
2. Kompaktni traktorji AGT od 30 – 60 KM. Traktorji AGT so posebej primerni za strma področja, vinograde, sadovnjake visokogorske kmetije. S posebno dodatno opremo so traktorji prirejeni tudi za komunalna opravila, gozdarstvo in druga specifična dela.

Alteng


"Z uporabo SOLIDWORKS CAD, SOLIDWORKS PDM in SOLIDCAM programske opreme se lahko v našem podjetju zelo hitro in učinkovito odzivamo na spremembe na trgu in specifične želje naših strank. Naši inženirji lahko na podlagi informacij prodajne službe hitro pripravijo želene spremembe oz. načrtujejo novosti in nato pripravijo vso potrebno proizvodno in ostalo dokumentacijo za izdelavo določenega izdelka. 

SOLIDWORKS CAD nam omogoča enostavno in hitro izdelavo 3D modelov od enostavnih kosov do kompleksnih sestavov naših izdelkov. 

SOLIDCAM programska oprema skrbi, da se naši izdelki hitro in brez napak izdelajo v naši proizvodnji. Tako lahko vsak izdelek sledimo in nadziramo od ideje do končne izdelave.

SOLIDWORKS PDM poskrbi za sledljivost, vodenje in potrjevanje vsakodnevnih sprememb na izdelkih, da se vedno ve, kateri so aktualni načrti za izdelavo. Znatno nam olajša tudi pripravo potrebnih dokumentov za proizvodnjo (PDF, DXF, STEP, IGES).
V Agromehaniki smo predhodno uporabljali SOLIDWORKS Workgroup PDM. Z leti smo ta sistem prerasli in se že zelo zgodaj začeli zanimati za SOLIDWORKS PDM Professional. Na začetku nismo vedeli, kaj nas čaka in kako pravilno postaviti delovni tok dokumentacije. Zaradi izkušenj s prejšnjim sistemom pa smo imeli začrtan cilj, kaj hočemo. 

PDM je sedaj pri nas glavni datotečni sistem, iz katerega črpajo dokumentacijo vsi deležniki podjetja. Srednjeročni cilj je povezati SW PDM z informacijskim sistemom ERP. Tukaj imamo v mislih učinkovito vodenje revizij tako v razvoju kakor tudi v proizvodnji. 
Zastopnik Solid World se je pri uvajanju PDM sistema izredno izkazal. Sledil je našim zahtevam in jih udejanjil. Prav tako je bil prenos podatkov iz Workgroup PDM narejen brez večjih težav. Samo šolanje uporabnikov je bilo izvedeno strokovno in praktično uporabno. Sama podpora je odzivna in strokovna."

Branko Korošec
(R&D manager AGROMEHANIKA d.d.)

Ostale dejavnostiPrijava