01 422 49 00
Za nakup se morate prijaviti
SolidCAM logo tool leaders 160x105 17aboveSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105
Splošne informacije: 01 422 49 00

JRP d.o.o.

"V podjetju JRP, konstruiranje in razvoj, d.o.o. (www.jrp.si) se ukvarjamo s konstruiranjem in razvojem novih izdelkov ter projektiranjem in konstruiranjem v strojegradnji. 
Ker sodelujemo z različnimi partnerji in podizvajalci, je za učinkovito, hitro in konkurenčno opravljeno delo ključna kvalitetna priprava in vodenje dokumentacije.

Za namene konstruiranja in izdelave dokumentacije že od začetka uporabljamo SOLIDWORKS, z oktobrom 2018 pa smo začeli voditi sistem dokumentacije s pomočjo SOLIDWORKS PDM Professional.

Glavni razlog za prehod na PDM sistem je bila njegova lastnost, da nam omogoči kontroliran dostop do skupne baze na serverju in s tem omogoči, da so vse delovne postaje maksimalno izkoriščene v namene modeliranja, hkrati pa poskrbi za avtomatiziran način vodenja sprememb in revizij.

Pred vpeljavo PDM sistema, smo imeli podatke na eni delovni postaji, druga pa je dostopala do podatkov preko mreže. Posledično ena delovna postaja ni bila polno izkoriščena za delo, datoteke pa so se pri shranjevanju preko mreže velikokrat pokvarile. Večji kot so bili projekti, bolj pogoste so bile težave in skoraj vedno so se pojavile pri zaključevanju projekta, ko je čas najbolj dragocen.

Ker v podjetju JRP d.o.o. vse spremembe na izdanih dokumentih vodimo pod revizijami, smo v PDM-u nastavili revizijsko zanko, ki nam po spremembi avtomatsko dvigne oznako revizije. To nam znatno olajša delo v primerjavi s predhodnim ročnim beleženjem spremenjenih datotek in posamičnim dvigovanjem revizijskih oznak.

Dodatni razlog za uporabo PDM-a je bila možnost avtomatskega generiranja izhodnih datotek (PDF, DXF, STEP), ki smo jih pred tem izvažali preko makrojev, ki so zahtevali veliko nastavljanja. Datoteke dobijo sedaj ob izvozu še oznako revizije. 

V podjetju Solid World prisluhnejo vsaki naši želji, tudi po tem, ko smo le-te tekom implementacije in testiranj večkrat spremenili. Naš PDM sistem redno nadgrajujemo in izboljšujemo, pri tem pa nam ob strani vedno stoji ekipa Solid World s svojim znanjem in pripravljenostjo pomagati." 

Grega Jerin
Barbara Jerin
(JRP d.o.o.)

 Primer modela:
 Primer projektne dokumentacije:

Model jrp doo
primer projektne dokumentacije 1
primer projektne dokumentacije 2


   

Ostale dejavnostiPrijava