Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

MENERGA

Podjetje Menerga se ukvarja s prodajo visoko učinkovitih naprav za prezračevanje, klimatizacijo, ogrevanje in hlajenje

Smo visoko tehnološko inženiring podjetje, ki v novogradnjah kakor tudi pri obnovi obstoječih zgradb poskrbi za zmanjševanje porabe energije in potrebe po energiji. 
Sodelujemo pri zasnovi osnovnega koncepta energetskih rešitev in načrtovanju zelenih zgradb. Investitorjem, arhitektom in inženirjem lahko pomagamo pri energetskem svetovanju, investicijskem svetovanju in investicijskim inženiringom.
Tekom našega svetovanja izvedemo celostno optimizacijo, s katero lahko prihranimo tudi več kot 65% prvotne priključne električne moči klasične rešitve.


Na kaj ste najbolj ponosni?
Najbolj smo ponosni na to, da smo s pomočjo domačega znanja prišli do vrhunskih rezultatov na izvedenih objektih in da smo s tem prejeli številne nagrade. Med drugimi pa tudi kar 2x zmagali z najbolj energetsko učinkovito zgradbo na Evropskem tekmovanju Green Building Awards, ki jih podeljuje Evropska Komisija (European Commission).

Ponosni smo tudi, da smo aktivno začeli z lastnim razvojem strojne opreme, ki je posledica slovenskega inženirskega know-howa in izkušenj, ki smo jih zbrali tekom 25 letnega udejstvovanja na področju projektov energetsko varčne klimatizacije, ogrevanja in hlajenja. 
Vse to znanje nas je vodilo do zasnove novih, svežih idej v energetiki, ki imajo enormen potencial, saj predstavljajo trenutno najsodobnejši način za pripravo energije, ki je bil viden v zadnjih nekaj desetletjih. Razlog za dodatno samozavest na tem področju je, da smo zadeve že testirali v praksi že na večjem številu ne-stanovanjskih zgradb in dosegli ter na nekaterih celo presegli pričakovane rezultate. 

Kako vam SOLIDWORKS pomaga pri doseganju ciljev?
S SOLIDWORKSom smo se spoznali pred kratkim ter z njegovo pomočjo začrtali lastno vizijo razvoja naprave Rewatemp, ki predstavlja hladilni agregat in toplotno črpalko v eni hibridni napravi. Napravo smo skonstruirali v 3D v vseh različicah in jo dimenzionirali glede na različne energetske potrebe zgradb. Relativno hitro in preprosto smo s tem opravili več iteracij, orodje pa nam je pri tem pomagalo in nam omogočilo hitrejši napredek.


S pomočjo programskega paketa SOLIDWORKS smo kasneje skonstruirali tudi zalogovnik in hidravlični ločevalnik za hladilne in ogrevalne sisteme ter ogrevanje sanitarne tople vode. 
Prepričani smo, da nam bo SOLIDWORKS pri naših razvojnih ambicijah prav prišel tudi v prihodnosti.

Dejan Banko (Menerga d.o.o.)

Video

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.

Ostale dejavnostiPrijava