Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

SolidSteel parametric za SOLIDWORKS

SolidSteel parametric je parametrična 3D CAD rešitev za modeliranje konstrukcij, ki je popolnoma integrirana v SOLIDWORKS.

Z uporabo zmogljivih in uporabniku prijaznih funkcij za konstrukcije ni več omejitev za vašo ustvarjalnost. Programska oprema ni omejena na določeno panogo in se lahko uporablja tudi za klasično modeliranje konstrukcij, pa tudi za modeliranje obratov oz. tovarn.
  • Hitro in učinkovito ustvarite zapletene kovinske konstrukcije, ki jih lahko povežete z eno izmed tipičnih povezav med profili. 
  • Z vtičnikom SolidSteel parametric lahko z nekaj kliki ustvarite tudi zapletene vrste medsebojnih povezav, ki se jim prilagodijo tudi vsi povezani profili. Vse popolnoma samodejno in v skladu s standardi.

Video

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.

Integracija

SolidSteel parametric ni le programska rešitev za konstrukcije, ampak je popolnoma integriran v SOLIDWORKS.

Uporabniški vmesnik je narejen po zgledu standardnih uporabniških vmesnikov SOLIDWORKS-a, tako da uporabnik ne bo opazil, da dela z dodatnim programskim izdelkom.

Zaradi številnih funkcij lahko veliko hitreje izberete več predmetov v enem koraku, kar omogoča hitrejši, lažji in udobnejši postopek konstruiranja.

Za vstavljanje dodanih profilov je dodana nova funkcija predogleda.

Po izbiri "System line" znotraj funkcije, bo navidezni profil viden takoj, nato lahko spremenite vrsto ali položaj profila.

Po kliku na gumb "Apply", bo profil tudi vstavljen v konstrukcijo.
sw connect

typical steel connections

Pri postopku konstruiranja je bilo za nas zelo pomembno udobje.

S SolidSteel parametric za SOLIDWORKS lahko značilne povezave med elementi ali zaključne plošče za profile vstavimo v nekaj sekundah, le-te pa se tudi prilagajajo izbranim profilom, kar omogoča tudi uporabo različnih knjižnic, kot je DAST, ki jih je mogoče poljubno dopolniti z lastnimi konstrukcijskimi elementi.

Poleg tipičnih zaključnih plošč je v konstrukcijo možno dodajati tudi kotne spoje nosilcev.

Če prečni nosilec zadane v glavni nosilec, bo na prečnem nosilcu ustvarjen dodatni kotnik, v samo povezavo pa lahko dodamo še vijačne elemente.

Ta vrsta povezave je standardna povezava DAST.

Z različnimi ojačitvenimi elementi, SolidSteel parametric omogoča izvedbo zapletenih ojačitvenih povezav med posameznimi nosilci.

Vsem ojačitvenim elementom je skupno, da bodo ustvarjeni le z eno funkcijo, ne glede na zapletenost in so popolnoma integrirani v SOLIDWORKS.

Izvoz NC kode v DSTV formatu neposredno iz SOLIDWORKS-a

S pomočjo dodatka DSTV Assistant za SOLIDWORKS lahko izvozite NC podatke iz komponent (profilov in plošč) v formatu DSTV neposredno iz SOLIDWORKS-a in jih posredujete v proizvodnjo.

Podatke NC lahko prenesete neporedno iz SolidSteel parametric, SOLIDWORKS Weldments, SOLIDWORKS Structure System, lahko pa tudi izvozite vse uvožene datoteke, kot so STEP, IGES, itd.

DSTV Assistant se lahko uporablja neposredno pri konstruiranju ali pa na klasičen način pri pripravi dela in ga je mogoče neopazno vključiti v notranje procese.

DSTV4SWX large bright BG

Vijačene povezave

S čarovnikom za povezavo lahko izberete posamezne vijake, matice ali podložke in jih postavite v 3D model, ali pa namestite celotno vijačno povezavo.

Pri izbiri celotnega kompleta vijakov, se le-ti lahko razporedijo posamično (število podložk in njihov položaj, število matic, dolžina vijaka itd.).

Tabele dolžine vpenjanja vijakov so shranjene tudi v bazi podatkov za pritrdilne elemente. To sistemu omogoča samodejno določanje zahtevanih dolžin vijakov.

Vijačene povezave lahko izberete neposredno pri ustvarjanju povezav, značilnih za jeklene konstrukcije. Potrebne luknje se samodejno ustvarijo v komponentah.
bolt

Povezani produkti

Izvozite NC datoteke v formatu DSTV iz SolidSteel parametric, SOLIDWORKS varjencev, strukturnega sistema SOLIDWORKS ali uvožene STEP, SAT ali druge geometrije.
Modelirajte aluminijaste profile in tipične povezave v SOLIDWORKS-u na ravni sestavov. Odkrijte nove možnosti in visoko zmogljivost v velikih sestavih.


Prijava