Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
 • Tehnična informatika
 • CNC servis
 • 3D tiskalniki in 3D skenerji
 • Storitve 3D tiskanja in skeniranja

3D HSM rezkanje

 • SolidCAM HSM modul vsebuje nekaj bistvenih izboljšav v CAM tehnologiji, ki omogočajo visoko-hitrostno obdelavo. 
 • SolidCAM HSM je učinkovit in na tržišču preizkušen modul za visoko hitrostne obdelave, primeren za proizvodnjo orodij, prototipov in ostalih kompleksnih 3D kosov.
 • HSM modul nudi izjemne obdelovalne in povezovalne strategije, primerne za visoko-hitrostno obdelavo.
 • SolidCAM-ov HSM modul zgladi tako delovne, kakor tudi pozicionirne poti orodja ter s tem zagotovi enakomerno gibanje orodja brez ustavljanja, kar je pogoj za dosego visokih podajalnih hitrosti.
 • S HSM modulom so visoki odmiki na varne Z-nivoje zmanjšani na minimum.
 • Poševno vkopavanje, glajenje poti in minimalni odmiki zmanjšujejo rezkanje po zraku ter skrajšajo čas obdelave.
 • SolidCAM HSM modul je učinkovita rešitev za vse uporabnike, ki zahtevajo napredne visoko-hitrostne sposobnosti. 
 • S tem sistemom prav tako izboljšamo produktivnost in kvaliteto na starejših CNC strojih. 
 • Znatno lahko reduciramo prazne gibe ter zgladimo poti, kar se odraža na enakomernem gibanju rezilnega orodja.

3D HSR:

Grobe obdelave 3D kosov, ki samodejno poiščejo geometrijo iz končnega materiala in ažurnega surovca, tako dobimo učinkovite obdelave in se izognem rezkanju po zraku:

csm HSR Rest Rough 872d4dda61
4600,00 € (5612,00 € z DDV)

Dodaj v košarico
Pošlji povpraševanje

Video

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.

HSM končna obdelava - primeri strategijEkvidistantno ofsetiranje iz robov (3D corner offset)

Obdelava je podobna strategiji za paralelno obdelavo vzdolž robov (Paralel Pencil Milling). Tudi ta strategija je kombinacija obdelave vzdolž robov (Pencil Milling) in ekvidistantne obdelave (3D Constant Stepover). SolidCAM izračuna poti vzdolž robov. Te poti nato uporabi za nadaljno ekvidistantno ofsetiranje. V nasprotju s paralelno obdelavo vzdolž robov, kjer uporabnik določi število vzporednih prehodov, se pri tej obdelavi vrši ofsetiranje, vse dokler se ne prekrije celotna površina izbranega modela oziroma področja
csm HSM 3DCornerOffset 01 067d167754
Obdelava po Z nivojih (Constant-Z machining)

Obdelava je sestavljena iz niza kontur, razporejenih ob telesu na različnih Z-nivojih. Ta strategija je najprimernejša za fino ali pol-fino obdelavo strmih sten. Z omejitvijo po naklonskem kotu površin (n. pr. 30°do 90°) lahko obdelamo le strme površine, medtem ko položne površine obdelamo z drugo primernejšo strategijo.
csm HSM ConstZ 01 077878e650
Kombinacija tradicionalne obdelave po Z nivojih in 3D žepov (Hybrid Constant-Z)

Z dodajanjem dodatnih prehodov med plitvimi območji med zaporednimi prehodi, je ta strategija najboljša za optimalno obdelavo celotnega dela.
csm HSM Hybrid constZ 01 b8444c1ebb
Helical Machining

Covers the whole model with continuous descending helical tool paths, avoiding needless jumps to clearance area.
csm HSM Helical 01 190fc86c68
Horizontalna obdelava ravnin (Horizontal machining)

Ta strategija samodejno zazna vse horizontalne ravnine in pripravi obdelave po sistemu ofsetiranja. Vsebuje podobne gladilne karakteristike kakor groba konturna strategija. Tudi povezave so podobne kot pri grobi obdelavi. Prihodi v material so izvedeni spiralno ali s profilnim poševnim potapljanjem. Gladko povezovanje kontur na nivoju zagotavlja zvezno gibanje orodja. Določimo lahko poljuben aksialni ali radialni odmik orodja (dodatek na dno ali steno).
csm HSM Horizontal 01 c97bfa7c1c
Linearna obdelava (Linear machining)

Linearna obdelovalna strategija je ena izmed najbolj razširjenih obdelovalnih operacij. Linearno obdelavo pogosto uporabljamo kot pol fino obdelavo za odstranjevanje stopničastega rastra po grobem rezkanju. Primerna je tudi kot fina obdelava položnih področij. Obdelava je sestavljena iz niza vzporednih linearnih prehodov. V kolikor poti orodja pogledamo z vrha, vidimo obliko šrafure. Določimo lahko korak ter kot gibanja orodja. Sistem zaznava slabo obdelana področja. Z možnostjo naknadnega prečnega gibanja lahko lokalno popravimo ta področja.
csm HSM Linear 01 3234f8ab2f
Radialna obdelava (Radial machining)

Radialna obdelava je primerna za obdelavo okroglih kosov. Prehodi so radialno razporejeni ter se stekajo v konvergenčno točko. Uporabnik določi pozicijo konvergenčne točke, kotni inkrement ter min. in maksimalni radij. V kolikor obdelovalno področje zajema strme stene omejimo radialno obdelavo na naklonski kot n. pr. 0 do 45°, preostalo (45°do 90°) pa obdelamo po z-nivojih.
csm HSM Radial 01 09f4d43788
Spiralna obdelava (Spiral Machining)

Spiralna obdelava ustvari spiralne poti orodja okoli točke stekanja spirale. Točko stekanja določimo sami ali pa to prepustimo avtomatiki. Obdelava vzdržuje konstantni korak, ki je določen kot razmik med posameznimi obhodi orodja. Obdelava je primerna predvsem za obdelavo okroglih položnih segmentov.
csm HSM Spiral 01 8c74e0b5e5
Obdelava z zvezno transformacijo (Morphed machining)

Pot orodja je določena z dvema profiloma. Med njima dobimo približno vzporedne poti orodja, ki zvezno prehajajo iz ene v drugo obliko profila. Vsak prehod posnema obliko prejšnjega prehoda ter privzema nekaj karakteristik naslednjega prehoda. Poti orodja lahko potekajo vzdolžno ali prečno na vodilna profila
csm HSM Morphed 01 3a1b40e3bb
Offset Cutting

The parallel to Drive curve cuts are multiplied and offset by user-defined step over, to machine the part surface.
csm HSM Offset cutting 01 d45a39fc3d
Obdelava po mejnih konturah (Boundary machining)

Mejni prehod dobimo z vodenjem orodja po površini kosa in hkratnim sledenjem mejnih kontur. Operacija je primerna za gravirno rezkanje, rezkanje posnetij ali za rezkanje dolivnih kanalov na orodjih. S podajanjem relativne globine določimo globino graviranja, posnetja oz. dolivnega kanala.
csm HSM Boundary 01 ec94e11ca6
Fino rezkanje ostankov (Rest machining)

Pri obdelavi vzdolž robov se lahko pojavi situacija, ko pride orodje v popolni objem materiala. V tem primeru se bistveno poslabšajo sposobnosti odrezovanja. Fino rezkanje ostankov omogoča, da v isti operaciji obdelamo strma in položna področja z različnimi obdelovalnimi strategijami po sistemu od vrha navzdol. Uporabnik poda prehodni kot, pri katerem preide vzdolžna obdelava v prečno obdelavo.
csm HSM Rest 01 b808817f45
Konstantni korak - ekvidistantna obdelava (3D constant stepover)

Ekvidistantna fina obdelava deluje po sistemu ofsetiranja pri čemer se ohranja razdalja med prehodi (ekvidistantni korak) ne glede na naklon površin. To strategijo lahko uporabimo lokalno na poljubnem izbranem področju ali pa jo določimo za celoten model.
csm HSM 3D constant step over 01 a5ab412647
Obdelava vzdolž robov (Pencil milling)

Obdelava vzdolž robov pripravi poti v obliki enkratnega prehoda vzdolž ostrih ali zaokroženih konkavnih robov. Ta obdelava odstrani material, ki ga druge operacije ne morejo doseči. Uporabljamo jo za odstranjevanje neravnin, ki nastanejo po operacijah, kjer se orodje giblje prečno glede na rob. Obdelava vzdolž robov je idealna strategija za obdelavo notranjih robov, kjer so površinske zaokrožitve enake kot radij rezilnega orodja.
csm HSM Pencil 01 69b9e77a5d
Paralelna obdelava vzdolž robov (Parallel pencil milling)

Paralelna obdelava vzdolž robov je nadgradnja obdelave vzdolž robov. Uporabnik lahko določi število vzporednih prehodov. Strategijo uporabimo kadar enkratni prehod orodja ne more odstraniti odvečnega materiala. Obdelava se začne na stranskih prehodih in se nadaljuje proti robu, kjer se površini stikata.
csm HSM Pencil step 01 6ce0f5c777

Povezani produkti

SolidCAM 3-osno in HSM rezkanje je dvodnevni tečaj (skupaj 14h). Zaželeno je osnovno poznavanje SolidWorks-a in opravljen tečaj SolidCAM 2,5-osno rezkanje.
SolidCAM HSS je modul za hitro obdelavo izbranih površin (High Speed Surface machinning).
iMachining 3D je celovit inteligentni sistem rezkanja, ki se prilagaja materialu, geometriji, rezilnemu orodju in sposobnostim CNC obdelovalnega stroja.


Prijava