Za nakup se morate prijaviti
brisbone aaa editorbrisbone aaa editor SolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editorSolidCAM logo tool leaders 160x105 17above editor SolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editorSolidWorks Logo Red Horizontal with Tagline 160x105 editor 3DEXPERIENCE COMPASS3DEXPERIENCE COMPASS
Splošne informacije: 01 422 49 00
  • Tehnična informatika
  • CNC servis
  • 3D tiskalniki in 3D skenerji
  • Storitve 3D tiskanja in skeniranja


Struženje XZ

V modulu struženja XZ najdemo številne grobe in fine operacije za struženje po profilu, čelno poravnavo, struženje utorov, struženje navojev, vrtanje in seveda odrez. Vse operacije se navezujejo na prejšnje, tako da poteka obdelava samo na območjih, kjer je na ažurnem surovcu še višek materiala, s tem se izognemo praznim hodom po zraku in dobimo časovno učinkovito obdelavo. Modul struženja je primeren tako za osnovne XZ stružnice, kot tudi za kompleksnejše stroje z več vreteni ali revolverji. 
csm NegXOutput cb20e792a8            

Na strojih z več revolverji in vreteni lahko koristite tudi možnost sinhronizacije kanalov in obdelujete hkrati dva različna kosa ter s tem še pohitrite izdelavo kosov.

Video

Za ogled video vsebin morate potrditi funkcionalne piškotke.
SolidCAM Turning modul podpira številna orodja in priprave. Programiramo lahko več-vretenske stružnice, več-revolverske stružnice, stružnice z gnanimi orodji in kompleksne 5-osne obdelovalne centre z možnostjo struženja.

V enotnem okolju pripravljamo kombinirane obdelave, kjer se prepletajo struženje, rezkanje, vrtanje in manipulativni postopki.

SolidCAM zagotavlja napredne načine grobega in finega profilnega struženja, poleg tega pa še podporo pri spremembi smeri, izdelavi utorov, izdelovanju navojev in vrtanju. Uporabljamo lahko tako standardne cikle struženja kot tudi dolgi zapis G-kode.
MT Profile TurningThreading
MT fixture
Izračun orodne poti upošteva rezilni del, držalo in predhodno obdelani surovec ter s tem preprečuje trke in nepotrebno struženje v prazno. Na voljo so tako standardne, hitro nastavljive čeljusti, kot tudi možnosti določanja namensko izdelanih vpenjal surovca.
Osveževanje surovca med struženjem in rezkanjem

SolidCAM nudi možnost osveževanja surovca v realnem času. Osveževanje surovca je podprto na vseh strojih in pri vseh postopkih struženja, vrtanja in rezkanja. Na več vretenski stružnici, pri prenosu obdelovanca iz glavnega na pomožno vreteno, se hkrati z obdelovancem prenese tudi osveženi surovec. Ob kakršnikoli sekvenčni obdelavi na pomožnem vretenu bo zabeleženo stanje surovca v trenutku po obdelavi z glavnim vretenom, kar zagotavlja učinkovito zaporedje strojne obdelave.
Balanced Turning
Napredne operacije struženja

Uravnotežena obdelava: za grobo struženje dolgih in obsežnih kosov, kjer hkrati uporabljamo dve rezilni orodji, bodisi usklajeno ali pa z zamikom.

MT Balanced Roughing

Več-orodna sinhronizacija: zagotavlja sinhronizacijo več-orodnih operacij v sklopu strojne obdelave.
Simultano 4-osno struženje: namenjeno je strojni obdelavi težko dostopnih področij in poteka s pomočjo nagibne B-osi orodja, kar omogoča hitro obdelavo v enem samem koraku strojne obdelave.

4 AxisSimTurn
Ročno struženje: poteka v skladu z geometrijo, ki jo določi uporabnik in to ne glede na obdelovanec ali končni model.

MT Manual Milling
Izdelava utorov pod kotom:notranji ali zunanji utori so obdelani pod izbranim kotom.

AngledGroove


Prijava